AMD FX X4 4350, procesor socket AM3+

AMD FX X4 4350 e un procesor lansat de curând, iar în momentul de față e disponibil în oferta magazinelor online. Trebuie precizat că acum e la promoție deoarece se oferă memorie Kingston 4GB, DDR3, 1333MHz, iar probabil că această oferă e valabilă 7 zile.
Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu mi se pare deloc mare, dar trebuie avut grijă deoarece e un procesor AM3+ și de aceea aveți nevoie de o placă de bază cu socket AM3+ cum e MSI 760GM-P21.

Aspect

Se poate vedea că are un aspect caracteristic procesoarelor FX. Iar, despre dimensiuni trebuie sus că sunt foarte reduse, nu neaparat pentru că nu are placă video incorporată.

Procesorul

Caracteristici tehnice

Modelul AMD FX 4350 X4 e unul cu patru nuclee ceea ce înseamnă performanțe mult sporite față de cele de tip dual core. Un lucru deosebit (întâlnit și la alte modele) e faptul că poate funcționa în mode 32/64 biți și de aceea nu sunteți obligați să treceți pe un sistem de operare care nu vă place.
Având 4 core și o frecvență de 4.2 giga cred că poate concura cu succes cu un i5 din generația Sandy Bridge și o să vă ajute la configurarea unui calculator de jocuri ieftin.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e unul foarte bun; vine cu o garanție de 3 ani caracteristică procesoarelor; are patru nuclee și un cache total de 12MB, iar frecvența e de peste 4GHz; montarea se face destul de ușor, dar doar pe o placă de bază cu soclu AM3+; pe sistemul ]n care îl puneți se poate instala atât Windows pe 64 bit cât și pe 32 de biți deoarece funcționează în regim 32 sau 64 bit; puterea termică fiind de 125W nu o să vă cauzeze prea mari probleme.
Contra: nu vine cu cip grafic integrat.

Concluzie

Când vine vorba despre realizarea unui desktop PC puternic (chiar și de jocuri) ai nevoie de un procesor în care să-ți pui încrederea. Nu costă deloc mult, iar faptul că e la promoție e un motiv în plus pentru a-l achiziționa.

Te-ar mai putea interesa