AMD FX-4130

AMD FX-4130 e un procesor foarte bun de la AMD care ar fi excelent pentru realizarea unui desktop PC pentru sarcini multimedia. Vine cu 4 nuclee, iar cip grafic nu are și de aceea trebuie să achiziționați o placă video. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și poate fi considerat o alternativă mai ieftină la FX 8150. Poate fi montat doar pe plăci de bază AM3+, iar o astfel de placă de bază nu costă deloc mult, recomandarea mea fiind ASRock N68C-GS FX.

Poze

AMD FX-4130 e un procesor care nu diferă foarte mult pe partea vizuală față de alte modele de procesoare realizate de acest brand. Montarea se poate realiza doar pe plăci de bază AM3+ și trebui să cumpărați și o astfel de placă dacă nu aveți. Astfel de MB sunt modele noi alături de FM1 și FM2 (modele care sunt pentru APU-uri.)

Componenta

Specificaţii tehnice

AMD FX-4130 vine cu patru nuclee și asta îl face echivalentul unui i5. Am citit că această platformă Bulldozer este oarecum echivalentă Ivy Bridge și a fost dusă la zi cu aceste modele noi de procesoare. Față de Inteluri, acest model are o putere termică de 125W care nu este exagerată. Frecvența cipului e de 3800 megaherți.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul e unul foarte bun; garanția e de 3 ani precum la procesoarele Intel; suportă sisteme de operare pe 32 bit cât și pe 64; cele patru nuclee alături de frecvența de aproape 4 giga furnizează o putere de procesare incredibilă care o să vă ajute să vă jucați jocuri solicitante; montarea nu e deloc complicată, iar dacă nu o să vă descurcați atunci ar trebui să urmăriți un tutorial ori să chemați un prieten care se descurcă.
Contra: era interesant dacă venea cu GPU precum la modelele APU.

Concluzie

Acest buldozer e foarte bun pentru un PC bun la de toate, iar pentru a funcționa la capacitate maximă o să aveți nevoie de o palcă video bună, cel puțin 4GB memorie RAM, un hard rapid ori SSD și un monitor de nota 10. Nu în ultimul rând aveți nevoie și de un sistem de operare de nota 10 și aici mă refer la Windows 7 64 bit. Prețul nu e deloc mare, dar mai mult ca sigur că o să aveți nevoie și de un cooler ceva  mai bun pentru a-l ține la rece.

Te-ar mai putea interesa