AMD Athlon II X4 740

Pentru cei care vor să-și facă un calculator excepțional cred că acest procesor AMD Athlon II X4 740 ar fi o variantă nemaipomenită din perspectiva prețului și performanței. Vine ca o alternativă mai cuminte la X4 750K și poate fi pus doar pe plăci de bază având socket FM2. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e mai mult decât ok, însă trebuie spus că nu are cip grafic precum modelele echivalente de la Intel.

Poze

Așa arată acest model de procesor și puteți remarca că nu arată diferit în comparație cu alte Athlon 2. Doar în partea inferioară diferă deoarece se poate monta pe FM2 și nu pe AM3+. Dimensiunile sale sunt reduse, după cum se vede din imagine, iar puterea termică e la fel de mică fiind de 65W… în condițiile în care un Fx 6300 are cu vreo 30W mai mult.

Așa arată

Specificaţii tehnice

Procesorul AMD Athlon 2 X4 740 e un model nou de procesor și despre acest lucru ne putem da seama după faptul că poate fi montat pe plăci de genul MSI FM2-A55M-E33, adică pe MB FM2.
Față de modele mai vechi de Athlon, acest are AMD Turbo Core 3.0 care e o tehnologie similară Turbo Boost de la Intel. Această tehnologie are legătură cu alocarea resurselor, deci dacă ai nevoie de mai mult putere atunci se alocă mai multe resurse, dar și consumul de curent crește, implicit și puterea termică… dacă pot spune așa.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul e unul foarte mic; poate fi montat pe cele mai noi modele de plăci de bază; performanța e superioară modelelor dual core datorită celor patru nuclee cu suport Turbo Core; garanția standard e de 3 ani, iar acest lucru e unul foarte bun, AMD aliniîndu-se cu Intel la capitolul garanție.
Contra: lipsa GPU-ului.

Concluzie

În urmă cu unu sau doi ani era cam greu să-ți faci un calculator de top pe bani puțini, dar lucrurile s-au schimbat dramatic. Procesoarele și memoriile s-au ieftinit tot mai mult, iar despre SSD-uri se poate spune același lucru. Modelul de față rulează excelent orice Windows, dar eu recomand să-i instalați Windows 8 64 biți.

Te-ar mai putea interesa