Allview Viva D8, tabletă ieftină de 7.85″

Allview Viva D8 e una dintre multele tablete accesibile de la acest brand și sunt mai accesibile ș pentru că au caracteristici tehnice de tip mid-range. Adică performanțele ei sunt modice și nu se compară cu cele ale unei tablete mult mai scumpe. Arată cam la fel ca și multe alte tablete de aceea o puteți confunda cu multe alte modele. Arată foarte bine chiar și în acest preț, dar există și modele mai bune care pot fi alternative și spun asta deoarece nu singurul model din seria Viva. Îmi place aceasta deoarece specificațiile sunt decente pentru navigare web. Ecranele cu aspect 4 pe 3 sunt mai bune decât cele cu aspect lat în special când vreți să citiți ori să navigați pe web.

Prețul e la îndemâna oricui și pot spune că o tabletă e o alegere mult mai bună decât un laptop. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Procesorul Dual Core de 1.3 GHz e un Cortex A7 cu procesor grafic decent și nu e cel mai performant model de pe piață. Ecranul IPS LCD de 7.85 inci e unul HD și astfel se poate viziona conținut 720p ori mai mic (480p, de exemplu). Bineînțeles, ecranul e unul cu multi-touch adică acceptă gesturi. Pe partea de memorie are o capacitate de 512MB iar 1 Gb ar fi fost perfect, dar și așa sistemul se mișcă bine deoarece consumă puține resurse comparativ cu Windows.

Având în vedere că are doar 4GB spațiu intern, e nevoie neapărat de un card de memorie. Spun asta deoarece memoria utilizabilă e destul de puțină, sistemul fiind instalat to pe acea memorie. Suportă carduri de maxim 32 GB, iar unul de 8 sau 16GB ar fi suficient. E dotat cu 3G și WiFi deci puteți alege cum să vă conectați. Prin WiFi viteza de transfer e mai bună în special dacă semnalul e plin. Ca și porturi are audio și USB. Adică are cele uzuale și ar fi fost interesant să fi avut și o ieșire video.

Plusuri: are o autonomie ușor peste medie, ecran mare, suficientă memorie RAM pentru cei care nu au mai avut o tabletă și procesor performant.
Minusuri: nu are HDMI.

Allview Viva D8 oferă atât avantaje dar și dezavantaje dar trebuie să ținem cont și de preț. Nu are mult spațiu intern dar cu un card se poate rezolva acel minus. Portul HDMI e util doar dacă aveți periferice cu aceeași interfață dar și așa ecranul e suficient de mare dacă vreți să dați drumul la un film.

Lasă un comentariu