Allview Allbook Q, laptop cu procesor Octa Core

Laptopul Allview Allbook Q e cea mai recentă lansare de la acest brand și pare să fie și cea mai performantă. Ca o noutate, vedem un procesor popular care îl vedeam doar pe telefoane și tablete. Acest procesor Snapdragon 835 are 8 nuclee și grafica e una decentă (Adreno 540), deoarece puteți viziona conținut de calitate. Din pozele de prezentare se vede că are un ecran modest și satisfăcător pe care se poate face și multitasking.

Modelul din imagine are un hardware interesant și performanțele sunt mult peste medie, astfel că se mișcă precum o tabletă de ultimă generație, dar sistemul de operare e Windows 10. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecranul nu prezintă tehnologie touch, însă excelează la capitolul calitate pentru că discutăm de un IPS 1080p. Aceste ecrane pot fi de mai multe feluri și diferă în funcție de utilitate (pot avea refresh mai mare). Poate că nu e foarte mare însă oferă multe dotări utile, iar printre acestea se numără și sistemul audio de 4W. Conectivitatea e un punct forte al multor laptopuri noi și productivitatea e mai bună la acesta decât la telefoanele mobile. Windows 10 e un alt motiv pentru care merită ales acest laptop și chiar nu recomand altul.

Păreri pro și contra

E perfect pentru călătorii deoarece are modul 3G/4G, astfel că aveți conectivitate la internet indiferent unde vă aflați (e necesară doar o cartelă SIM). Autonomia laptopului e una mare și nu sunt multe laptopuri în acest buget care se pot lăuda la acest capitol (depinde și de setările făcute). Prețul e unul corect dacă ținem cont că are sistem de operare cu licență, un procesor modern, memorie RAM satisfăcătoare și un ecran IPS FullHD.

Allview Allbook Q are o capacitate de stocare nu foarte mare, însă se poate folosi un hard extern pentru fișiere media sau alte fișiere care nu vreți să le țineți pe el. Porturile sunt aceleași ca și la un laptop clasic și nu trebuie să fie foarte multe de același fel, ci e de ajuns să fie unul din fiecare.

Te-ar mai putea interesa