Acer V5-552G-10578G50akk, laptop Aspire

Acer Aspire V5-552G-10578G50akk e un laptop de 15,6 inci cu procesor quad core, placă video dedicată și cu unitate optică lipsă. Din această cauză are o portabilitate foarte bună… chiar mai bună decât a unor ultrabook-uri deoarece bateria ține până la 4 ore, iar greutatea e de 2 kilograme.
Modelul de față ar fi recomandarea mea pentru cineva pasionat de jocuri deoarece are 8GB memorie RAM și placă video cu memorie dedicată și bus pe 128 biți.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », pe acești bani noi primind un dispozitiv premium care are până și sistem de operare preinstalat… chiar dacă e vorba despre Linux. Din această cauză eu vă recomand să instalați pe el Windows 8.1, iar acest lucru se poate face cu ajutorul unei memorii USB. Poate vă tentează să instalați Windows 7, însă nu știu dacă o să găsiți drivere pentru el. Iar, pentru placa video trebuie să instalați doar driverele de pe site-ul Acer, alte drivere nefiind bune.

Notebook-ul
Notebook-ul

La capitolul specificații acest Acer V5-552G-10578G50akk vine cu un procesor AMD care scoate 3223 puncte la benchmark (deci e oarecum echivalent unui i5 sau i7), cu o placă video dedicată performantă și cu 8GB memorie RAM. Singurele lucruri care îi lipsesc sunt un ecran Retina și SSD… poate că și Windows-ul.
Placa de rețea wireless e una care suportă standardul n, însă nu era rău dacă suporta și Gigabit wireless. În lipsa SSD-ului probabil că nu are vreau sens, dar așa e și în caza Ethernet-ului Gigabit care e prezent în acest notebook.

Lucrurile bune la acest model ar fi aspectul, performanța și portabilitatea. Bateria are o autonomie de 4 ore, chiar dacă e una cu 4 celule, iar asta e foarte bine deoarece așa nu o să aveți grija încărcării dese. Nu era rău dacă avea SSD și Windows 8.1, dar acestea mai mult ca sigur că i-ar fi urcat foarte mult prețul.

În rest, dacă ai nevoie de un calculator cu o putere de procesoare foarte bună atunci ar trebui să te orientezi înspre acest model. Unghiurile de vizibilitate sunt foarte bune, iar ecranul e unul glossy așa încât culorile să fie foarte bune. Aceste lucruri pot fi văzute și din videoclipul de alături care e un excelent preview.

Te-ar mai putea interesa