Acer V5-471PG-73518G50Mass

Laptopul Acer V5-471PG-73518G50Mass e un model cu touch-screen și nu unul oarecare, ci unul care acceptă gesturi. Deci se poate spune că prețul e justificat. Configurația acestuia e una de ultimă generație, adică are Core i7, 8GB RAM și hard disk. Totuși aș fi apreciat un SSD în locul unui hard disk, chiar dacă era de 64 de GB. Însă în același preț, există alternative cu SSD și ecran mai mic. Iar în funcție de preferințe, puteți alege unul convertibil, unul cu două ecrane sau unul detașabil (tabletă+tastatură). Eu personal prefer laptopurile de cel puțin 14 inci, deoarece sunt mai bune pentru aplicații și filme. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată
Așa arată
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul acestui laptop e unul Core i7-3517U de 1.9 GHz și e des întâlnit la ultrabookuri, dar mai mult ca sigur că-l vom vedea și pe laptopurile obișnuite. Bineînțeles nu va fi același model ci poate unul mai nou sau din seriile Core i3/i5. Acestea sunt ideale pentru cei care vor o autonomie mare în special că laptopurile noi vor fi tot mai subțiri și deci bateriile vor fi de maxim 4/6 celule. Există un model identic ca design și mărimi, însă e mai ieftin deoarece are Core i5 și 6 GB în loc de 8GB.

Dacă nu sunteți pasionat de jocuri, nu văd de ce ați da acei bani în plus și diferențele de performanță sunt mici în mod office. Ecranul e același LCD LED de 14 inci cu rezoluție HD și tehnologie multi-touch. Deci pot spune că touchpadul devine inutil, dar și mouse în special dacă sunteți o persoană care călătorește. Faptul că nu vine cu SSD, vă oferă un avantaj, aveți mai mult spațiu de stocare însă aplicațiile nu vor porni instant.

Pe partea de jocuri, are o placă video decentă și aici e vorba de GT 620M de 1 GB care are un BUS de 128 biți (e mai bună decât 610M). Dotările speciale (adică cele care nu le găsiți la notebookurile obișnuite) sunt următoarele: tehnologie audio Dolby Advanced Audio v2, mufă combo VGA/LAN, bluetooth și baterie de 4 celule. După cum spuneam anterior, autonomia nu e afectată de configurația sa, astfel că bateria poate oferi până la 5 ore de funcționare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are Windows 8 preinstalat, ecran cu multi-touch, configurație puternică chiar și pentru redarea unor jocuri, autonomie generoasă și design plăcut.

Minusuri: destul de scump.

Concluzie

Acest Acer V5-471PG-73518G50Mass e unul din multele modele din seria V5, iar dacă nu vi-l permiteți aveți două alternaitve: fie optați pentru cel cu i5 fie pentru unul cu ecran simplu.

Lasă un comentariu