Acer Swift 3 SF314-52-360Z, laptop din aluminiu

Laptopul Acer Swift 3 SF314-52-360Z e chiar interesant deoarece e un model cu design compact. Îmi plac laptopuri pe albastru dacă nu e o nuanță țipătoare, adică prefer cele metalizate sau chiar mai închise la culoare. Tastatura va fi vizibilă indiferent de condiții deoarece e retro-iluminată ca oricare alt laptop premium. Datorită greutății sale de numai 1.6 kg, acesta poate fi transportat cu ușurință precum o mapă. Sunt disponibile și configurații mai diferite și îmi cele cu Intel Kaby Lake R (Refresh), deoarece procesoare sunt cu 4 nuclee.

Acesta e o variantă office, dar sunt și variante multimedia care sunt dotate cu plăci video NVIDIA GeForce. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Un laptop scump oferă un hardware pe măsură: Core i5-7200U, SSD de 512GB, memorie DDR4 de 8GB. La procesorul mai nou numit Core i5-8250U, placa video integrată e mult mai performantă – UHD 620. Dacă vreți un laptop pentru programe office, navigare web, email etc., chiar nu e nevoie de ceva mai scump sau diferit. Construcția e destul de robustă chiar dacă laptopul e subțire, pentru că e realizat din aluminiu.

Bineînțeles, aceasta nu e singura configurație oferită de această serie, dar fiecare are un alt preț. Windows 10 e ideal pentru acest tip de laptop și nici nu aș recomanda altul. Chiar dacă sunteți obișnuiți să aveți o unitate DVD, cu un stick USB 3.0 veți copia mult mai rapid datele și un astfel de stick e mai portabil decât un disc într-o carcasă.

Păreri pro și contra

Claritatea imaginii e oferit de un ecran IPS cu imagine 1080p și nu există un alt tip de ecran care să fie mai bun. Ecranele 4K mi se par inutile la o astfel de diagonală deoarece nu veți vedea vreo diferență, în cazul că vă gândiți la anumite modele care poate le-ați văzut la un moment dat.

Acer Swift 3 SF314-52-360Z poate fi folosit acasă sau chiar la locul de muncă deoarece viteza de procesare e impresionantă pentru un laptop office. Ceva mai bun e un model cu Intel Kaby Lake R, dar poate că nu sunteți interesați de acest aspect.

Lasă un comentariu