Acer Swift 3 SF314-52-360Z, laptop din aluminiu

Laptopul Acer Swift 3 SF314-52-360Z e chiar interesant deoarece e un model cu design compact. Îmi plac laptopuri pe albastru dacă nu e o nuanță țipătoare, adică prefer cele metalizate sau chiar mai închise la culoare. Tastatura va fi vizibilă indiferent de condiții deoarece e retro-iluminată ca oricare alt laptop premium. Datorită greutății sale de numai 1.6 kg, acesta poate fi transportat cu ușurință precum o mapă. Sunt disponibile și configurații mai diferite și îmi cele cu Intel Kaby Lake R (Refresh), deoarece procesoare sunt cu 4 nuclee.

Acesta e o variantă office, dar sunt și variante multimedia care sunt dotate cu plăci video NVIDIA GeForce. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Un laptop scump oferă un hardware pe măsură: Core i5-7200U, SSD de 512GB, memorie DDR4 de 8GB. La procesorul mai nou numit Core i5-8250U, placa video integrată e mult mai performantă – UHD 620. Dacă vreți un laptop pentru programe office, navigare web, email etc., chiar nu e nevoie de ceva mai scump sau diferit. Construcția e destul de robustă chiar dacă laptopul e subțire, pentru că e realizat din aluminiu.

Bineînțeles, aceasta nu e singura configurație oferită de această serie, dar fiecare are un alt preț. Windows 10 e ideal pentru acest tip de laptop și nici nu aș recomanda altul. Chiar dacă sunteți obișnuiți să aveți o unitate DVD, cu un stick USB 3.0 veți copia mult mai rapid datele și un astfel de stick e mai portabil decât un disc într-o carcasă.

Păreri pro și contra

Claritatea imaginii e oferit de un ecran IPS cu imagine 1080p și nu există un alt tip de ecran care să fie mai bun. Ecranele 4K mi se par inutile la o astfel de diagonală deoarece nu veți vedea vreo diferență, în cazul că vă gândiți la anumite modele care poate le-ați văzut la un moment dat.

Acer Swift 3 SF314-52-360Z poate fi folosit acasă sau chiar la locul de muncă deoarece viteza de procesare e impresionantă pentru un laptop office. Ceva mai bun e un model cu Intel Kaby Lake R, dar poate că nu sunteți interesați de acest aspect.

Te-ar mai putea interesa