Acer Iconia Tab A500

O altă tabletă de la Acer este tableta Acer Iconia Tab A500 16GB. Nu este una nouă ci mai degrabă este aceeași dar cu un spațiu de stocare ceva mai mic. La design seamănă cu modelul de 32GB și este la fel de performant. După părerea mea puteau să scoată și o tabletă de 8GB deoarece nu cred că se supăra careva. Sunt curios cu ce ai putea umple atâta memorie deoarece filmele le poți vedea chiar și online, jocurile sunt foarte mici și la fel și pozele. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și vine ca alternativă la modelul de 32 de giga cu aproape același nume (Acer A500) și la modelul A100. Însă dacă nu aveți câteva informații despre versiunea anterioară sau aceasta, atunci voi face o mică introducere.

Configurația este una de ultim „răgnet” dacă pot spune așa, deoarece are procesor nVIDIA Tegra 2 care este un procesor Dual Core cu placă video integrată, 1 giga de RAM, spațiu de stocare de 16 giga, cameră de 5 MP, port HDMI, port microUSB 2.0 și multe altele. Deci tableta A500 vine cu toate dotările necesare și cred că este cea mai bună alternativă la un iPad 2 (are procesor ceva mai slab și ecran mai pătrățos) sau la un Asus Transformer (nu are microUSB). Aspectul 16 pe 9 al ecranului este excelent pentru vizionare de filme sau clipuri, iar cu ajutorul portului HDMI puteți viziona filmele Full HD pe un ecran mai mare (TV sau monitor).

Am uitat să specific că A500 vine cu sistem de operare Android 3.0 Honeycomb care după mine face jumătate din tabletă. Versiunea 3.0 vine cu programe ceva mai noi, cu efecte 3D a meniurilor și cu multe alte îmbunătățiri. Acesta este aproape cel mai avansat Android pentru tablete (3.1 este ultima versiune) care a revoluționat piața tabletelor, iar iPad-ul pare mult depășit de acest progres al celor de la Google. Ar mai fi de spus că Acer Iconia Tab A500 are o rezoluție HD+ care o găsim pe multe tablete dar nu pe toate, și că nu este o tabletă dotată cu 3G. 3G-ul poate fi util pentru cei care au nevoie de o conexiune la internet oriunde s-ar afla, iar această problemă cred că s-ar rezolva cu un modem 3G conectat la cablul de date al tabletei.

Poze

Spatele
Un joc

Specificații tehnice

Tableta Acer Iconia Tab A500 are un ecran de 10.1  inci de tip WXGA. Acest ecran are o rezoluție de 1280 cu 800 pixeli deci mai mare decât HD, un contrast de 1.500 la 1 și e unul multi-touch. Procesorul e nVIDIA Tegra 2 model ARM Cortex-A9 care are o frecvență de 1 GHz. Capacitatea memoriei RAM este de 1 giga de tip DDR2. Memoria internă este de tip flash și are o capacitate de 16 giga. Faptul că este de tip flash, aceasta nu se va încălzi sau nu o să scoată zgomot.

Camera foto de 5 MP vine cu blitz și poate realiza poze destul de bune datorită autofocusului. Mai re și o cameră secundară pentru cei care folosesc aplicații de tip Skype. La capitolele comunicații și porturi are Bluetooth +EDR, Wi-Fi, microUSB 2.0, port HMDI, microfon, slot pentru carduri microSD de până în 64 de giga și mufă 3.5 mm pentru căști. La partea de multimedia are difuzoare stereo și tehnologie Dolby Mobile.

Ca și caracteristici speciale are: senzor G, senzor pentru lumină, E-Compass, senzor de proximitate și Gyro-meter. Bineînțeles are și multe aplicații utile: eReading, Online 3D games, Youtube, Clear.Fi, nemoPlayer, MusicA, Aupeo, Media server, Netfix, Spinlets, Facebook, Twitter, urFooz, Skype și SocialJogger.

Păreri pro şi contra

Pro: autonomie de până la 10 ore datorită bateriei foarte bune, cântărește doar 700 de grame, arată foarte bine, este foarte performant, ieftin, are toate dotările necesare, Android 3.0 Honeycomb, spațiu de stocare bun și conectare la PC prin cablul microUSB-USB 2.0.

Contra: prețul putea fi totuși ceva mai mic și ar fi fost interesant dacă era o tabletă de 5 inci cu același design cu Android 2.2 sau 2.3 și cu funcție telefon.

Concluzie

Tableta Iconia Tab A500 e o tabletă PC foarte bună din toate punctele de vedere și cred că mulți ar dori să-și cumpere una dar nu au un buget așa de mare pentru una, motiv pentru care Acer are o bulină neagră din partea mea. Poate peste câteva săptămâni vom vedea acel gadget de tip Hybrid (smartphone/tabletă) ca și Dell Streak și să sperăm că va fi și ieftin.

Te-ar mai putea interesa