Acer Aspire V5-573-54204G50aii, laptop elegant

Acer Aspire V5-573-54204G50aii e un laptop foarte elegant deoarece arată precum un ultrabook. Spre deosebire de laptopurile clasice, acesta nu e dotat cu unitate DVD și deci e mult mai subțire. Are și un design ceva mai elegant, adică carcasă subțire, finisaj argintiu și mat. Nu-mi plac laptopurile cu finisaje lucioase deoarece se văd amprentele pe ele și atrag și praf. Cele cu finisaj mat ori metalic arată mai bine și dacă nu vă place argintiul, există variante în culori ceva mai închise.

Prețul e bun pentru o configurație cu i5 Haswell, iar dacă nu vă place culoare ori vă depășește buget, există variante și cu AMD. Cele cu AMD sunt laptopuri multimedia și arată la fel. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Așa arată
Cam așa arată

Procesorul e unul de tip Haswell, adică face parte din generația a 4-a. Cu siguranță performanțele sale sunt inferioare unui procesor de pe PC. E un Core i5-4200 cu 1.6 GHz și placă video Intel HD 4400. Ecranul e cel obișnuit, adică are rezoluție HD și diagonală de 15 inci. Nu e nevoie de un ecran mai mare deoarece ar mări doar dimensiunile laptopului, dar o rezoluție superioară e binevenite. Doar laptopurile mai speciale (cu configurații puternice și dotări speciale), au rezoluție 1080p iar unele Retina.

Chiar dacă se poate upgrada la 12GB, 4GB mi se pare suficient chiar și pentru multitasking. Spațiul de 500GB e și el suficient dacă nu obișnuiți să țineți prea multe fișiere pe el. Ca și dotări are cele uzuale și chiar dacă are dimensiuni mai reduse, nu veți duce lipsă de nimic. Dacă doriți o unitate DVD, puteți conecta una externă cu interfață USB, dar nu uitați că aveți un USB 3.0 care are o viteză de transfer mai ridicată. Sistemul de operare e Linux, dar Windows 7 e perfect pentru acesta.

Plusuri: are o greutate de numai 2 kg, autonomie de până la 6 ore (având în vedere bateria), configurație nouă și fiabil.
Minusuri: nu oricine și-l permite.

Acer Aspire V5-573-54204G50aii poate concura chiar și cu ultrabookuri având în vedere dimensiunile sale. Sper ca și alți producători să renunța la unitățile DVD și să realizeze laptopuri ceva mai portabile. Instalarea sistemului de operare se poate face prin intermediul portului USB și e bine să setați din BIOS de pe ce să booteze. Jos e un clip cu un laptop similar chiar dacă culoarea diferă.

Te-ar mai putea interesa