Acer Aspire One D255-2DQkk

Acest netbook Acer Aspire One D255-2DQkk este unul destul de ieftin şi performant, deoarece vine cu procesor Intel model Atom cu două nuclee N450, memorie RAM de tip DDR3 şi alte specificaţii interesante. Preţul său este undeva la 900 de lei, şi cred că oricine şi-l poate permite dacă vrea. O alternativă la fel de bună este Acer Aspire One D255E-N55CQcc care are 2 giga de RAM dar care are 2 giga de RAM şi este un pic mai scump.

Aş opta pentru acesta şi nu pentru alt model deoarece are preţ acceptabil, design foarte reuşit cu tastatură full-size şi taste împreunate. Un alt motiv pentru care l-aş cumpăra… ar fi că are Windows 7 gata instalat venind inclus în acelaşi preţ. Deci v-am dat câteva motive pentru care merită achiziţionat.

Poze

Deschis
Aproape la 180 grade

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Vine cu procesor Intel model Atom N450 la 1,6 GHz, cu tehnologie 45nm şi cache de 512 KB. Ecranul LCD de tip LED are o diagonală de 10,1 inci la o rezoluţie de 1024 cu 600 pixeli.

Memoria de tip RAM DDR2 este de 1 giga la o frecvenţă de 667 MHz şi poate fi mărită la 2 giga înlocuind plăcuţa deja instalată.

Hard disk-ul de 250 de giga e de tip Serial ATA de 2,5 inci are o viteză de 5400 de rotaţii pe minut şi este unul silenţios şi rece. Placa video este una integrată oferită de Intel numită GMA 3150 şi este ideală pentru vizionarea de filme de tip HD. La capitolele multimedia, conectivitae şi porturi are cameră web de 1,3 MP, cititor de carduri, difuzoare stereo, reţea RJ-45, intrare audio, microfon incorporat, Wi-Fi şi port VGA pentru conectarea unui monitor extern.

Autonomia bateriei de 6 celule este peste 6 ore. Greutatea este undeva la 1,25 kilograme şi vine cu sistem de operare Windows 7 Starter, care este cel mai bun sistem de operare pentru netbookuri deoarece consumă foarte puţine resurse. De aceea, este cel mai recomandat pentru acestea.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: design modern, tastatură plăcută la atingere, performanţă ridicată, preţ modic şi sistem de operare gratuit.

Ca minusuri: nu are bluetooth şi numai 1 giga de RAM.

Concluzie

Acest netbook Acer Aspire One D255-2DQkk e cea mai bună alegere deoarece nu veţă găsi un mini laptop mai ieftin ca acesta şi să aibe aceeaşi specificaţii tehnice. Oricum are cel mai bun raport calitate/preţ.

Te-ar mai putea interesa