Acer Aspire E5-576G-56SL, laptop cu USB tip C

Laptopul Acer Aspire E5-576G-56SL face parte dintr-o generație nouă motiv pentru care prezintă un port USB 3.1 tip C, dar și componente hardware pe măsură. Designul e același ca la generația precedentă, iar adică vă doriți un laptop care să arate diferit dar cu componente similare, eu v-aș putea recomanda seria A515. Acea serie e ceva mai scumpă pentru că are o construcție diferită, de aceea nici nu are unitate optică DVD. Noua generație Refresh de procesoare Intel e mult mai performantă deoarece oferă mai multe nuclee, dar e la fel de eficientă ca și Kaby Lake.

Prețul mi se pare destul de corect pentru ce oferă, însă un mic upgrade ar fi necesar pe viitor (încă 4GB RAM). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Dacă ar fi să compar acest Core i5-8250U cu un procesor din generația anterioară, pot spune că e peste un Core i7. Deci nu aveți de ce să nu-l luați în calcul, iar acesta nu e un Coffee Lake ci e un Kaby Lake Refresh. Cu alte cuvinte, e o îmbunătățire a seriei precedente și placa video e una interesantă – UHD Graphics 620.

Nu e nevoie să utilizați placa video integrată că doar are pe GeForce MX150. Aceasta e mai bună decât varianta GTX 950M, dar nu o veți găsi pe laptopurile de gaming Predator.

Păreri pro și contra

Laptopul se mișcă decent în multe jocuri și nu puteți avea pretenția să le jucați la detalii maxime în acest buget. Acest laptop excelează la capitolul conectivitate pentru că are un număr variat de porturi, dar are și bluetooth dacă vă gândiți să folosiți periferice wireless. Pentru gaming există seria Predator care are un sistem de răcire mai bun, deci puteți juca mai multe ore la o temperatură constantă. Chiar dacă are Linux, trebuie instalat ulterior Windows 10 și nici nu aș opta pentru o altă versiune.

Acer Aspire E5-576G-56SL impresionează însă pe viitor puteți să-i măriți performanțele dacă considerați că e necesar. Mă refer la memoria RAM dar puteți lua în calcul și un SSD în locul HDD-ului.

Te-ar mai putea interesa