Acer Aspire E1-531-B822G32Mnks

Acest laptop Acer Aspire E1-531-B822G32Mnks e unul dintre cele mai accesibile modele de pe piață și se datorează faptului că are un procesor Celeron. Dacă nu ați știut acest procesor Intel e mai bun decât cele din seria AMD APU. Restul configurației cuprinde o memorie de 2GB și un hard de 320GB. Design-ul e destul de reușit deoarece are un capac lucios, tastatură ergonomică iar zona de sprijin a palmelor e de culoare gri. Pot spune că seamănă destul de mult cu laptopurile MSI. Având în vedere prețul nu cred că puteți avea prea multe pretenții, având în vedere că un netbook nu se poate compara cu un astfel de model. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Din pozele de mai jos se poate observa că are un aspect plăcut și nu e în totalitate negru, gri sau mai știu eu ce culoare. Vine într-o combinație de culori:

Capac
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul Intel B820 e un Dual Core din seria Celeron care mi se pare suficient de bun pentru un sistem de operare ca Windows 7. Ecranul de 15.6 inci are o rezoluție potrivită și vă permite să vizionați filme 720p la o calitate și claritate decentă. Spre deosebire de majoritatea laptopurilor, are doar 2GB de RAM, iar un upgrade la 3 sau 4 GB ar fi recomandat (aceasta ar presupune să instalați Windows 7 pe 64 de biți).

Spațiul de stocare de 320GB e suficient pentru utilizatorii obișnuiți având în vedere că multe sunt online (muzică, filme și poze). Placa video integrată Intel nu e recomandată pentru redarea de jocuri 3D. Restul dotărilor sunt și ele importante pentru un astfel de gadget: unitate DVD, card reader, cameră, HDMI, USBuri, WLAN etc. Cât despre bateria sa de 6 celule, pot spune că oferă în jur de 3-4 ore deoarece procesorul are o frecvență mică. Greutatea de 2.4 kilograme mi se pare destul de ok pentru dimensiunile laptopului.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: oferă utilizatorului o autonomie de 4 ore, arată bine, prețul mi se pare mic iar procesorul e satisfăcător chiar și pentru redarea de filme HD.

Minusuri: are doar 2GB de RAM, însă un astfel de upgrade nu costă mult.

Concluzie

Acest model E1-531-B822G32Mnks e o alegere bună chiar dacă nu are o configurație cu Pentium, deoarece e suficientă pentru cei ce vor doar să navigheze pe web, să folosească aplicații sau să vizioneze filme. Jos puteți viziona o mică prezentare a unui model similar:

Lasă un comentariu