Acer Aspire 5733-372G50Mikk

Laptopul Acer Aspire 5733-372G50Mikk e unul versatil deoarece îl găsim în multe configurații și variante de preț. Un model care mă înc7ntă e cel cu procesor i3 model 370M și cu doar 2 giga de RAM. Dacă vrei un laptop ideal pentru sarcini office atunci nu ai nevoie de multă memorie și până la urmă o memorie superioară înseamnă și un preț superior. Însă, dacă ești de părere că are prea puțină memorie atunci există varianta 5733-373G32Mikk cu 3GB.

Despre acest core i3 pot spune că e un model din generația anterioară, dar e unul dintre cele puternice. Spre deosebire de alte cipuri acesta are o placă video (cip grafic, exact) cu capabilități de a reda fluent filmele de înaltă definiție. Evident că e bună și la jocuri, dar nu e o placă pentru jocuri de ultimă generație.

Are un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Normal că acest preț e posibil să fi scăzut sau urcat datorită furnizorilor, dar în opinia mea calculatorul de față își merită banii deoarece are un excelent raport calitate/preț. Aș putea adăuga faptul că multă lume preferă un notebook cu i3 deoarece plăcile lor sunt destul de bune pentru jocuri fără pretenții.

Poze

Capacul
Deschis

Specificaţii tehnice

AS5733-372G50Mikk e un laptop pentru birou, dar poate fi folosit cu succes la vizionarea filmelor 720p și în sarcini multimedia (ascultat muzică, prelucrat clipuri dar nimic costisitor). Dacă ecranul de 15,6 vi se pare mic atunci se poate conecta un televizor prin VGA (nu are HDMI).

Placa video fiind una integrată se descurcă decent în sarcinile video, iar alături puteți vedea cum se descurcă cu un joc destul de nou. Normal că se poate mai bine, dar până la urmă e o soluție integrată pentru sarcini de tip office.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, costă puțin, bateria ține mult, ecranul e luminos și afișează culori vii. Un alt plus ar fi faptul că vine la pachet cu sistem de operare și asta va face notebook-ul utilizabil de când ajunge acasă. (Recomand instalarea lui Windows 7 pentru că e ușor de folosit. Se poate instala XP, dar se ivește veșnica problemă cu driverele.)
Contra: vine doar cu 2GO RAM, dar există și varianta 373G32Mikk cu 3.

Concluzie

Acer Aspire 5733-372G50Mikk e un notebook nou care are o autonomie de undeva la 3 ore jumătate și vine dotat cu numeroase porturi printre care cel VGA cu ajutorul căruia puteți conecta un monitor pentru a vedea filme la o calitate superioară.

Te-ar mai putea interesa