Acer Aspire 5 A515-51G-38XX, laptop cu i3-8130U

Dacă vă doriți un laptop capabil la sarcini office/multimedia atunci modelul Acer Aspire 5 A515-51G-38XX ar fi recomandarea mea. La acest laptop nu  e important neaparat brandul producător, ci componentele noi și cu performanțe șlefuite.
Este un notebook PC pentru cei interesați de ceva stabil și care să se descurce de minune la orice sarcină.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un notebook PC cu dotări de generație nouă. Din imaginea de alături puteți vedea că acest laptop e unul negru cu design nou de la Acer.


Avantaje

Procesorul e unul dintre cele mai puternice de pe piață, fiind un model i3-8130U. Acesta chiar dacă e unul dual core este unul cu o putere similară procesoarelor i5 sau i7 de pe desktop.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluție 1920×1080 pixeli, iar stratul de finisaj e unul anti-glare, adică anti-orbire.
Pe partea de memorie se laudă cu 8GB RAM tip DDR4 la frecvența de 2133 MHz. Iar, pentru stocare are hard de 1TB la 5400 rotații.
Conectarea la net se poate realiza în multiple feluri, dar cel mai bine ar fi prin wireless, acest laptop Acer Aspire 5 A515-51G-38XX având wireless ac (dual band).
Portabilitatea este în limitele decenței cu o greutate de 2,2 kilograme și cu o baterie care ține maxim 7 ore. În medie bateria ine 4-5 ore în funcție de ce faceți pe el.

Dezavantaje

Placa video GeForce MX130 e una ok, fiind vorba despre modelul 940MX, doar că e redenumit.
Nu dispune de unitate optică tip DVD, dar are multiple porturi USB și în acest fel puteți instala sistemul de operare dorit.
Nu vine cu Windows preinstalat, ci are o distribuție de Linux. Eu recomand Windows 10.

Concluzii

Un astfel de laptop se adresează persoanelor interesate de un laptop util la filme, jocuri și sarcini mai complexe. Nu e un laptop de gaming, ci unul care intră în categoria office. Performanțele componentelor sale sunt mult superioare altor laptopuri office.

Te-ar mai putea interesa