Acer Aspire 5 A515-51G-35UD, laptop office cu MX130

Acer Aspire 5 A515-51G-35UD e un laptop al anului 2018 dotat cu procesor i3-8130U și placă video GeForce MX130.
Se adresează celora care vor un notebook PC cu performanțe peste medie și care să poată face față oricărui tip de sarcini.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care nu doar se prezintă bine ca asăect, ci și unul care are componente de top… pe care le voi menționa în rândurile ce urmează.


Beneficii

Modelul Acer Aspire 5 A515-51G-35UD e unul dotat cu procesor i3 model 8130U din generația a opta numită Kaby Lake R(efresh). Chiar dacă e un dual core la benchmark scoate undeva la puțin peste 5000 de puncte așa încât este egal sau chiar superior i5-urilor și chiar i5-urilor desktop.
Ecranul e unul cu o diagonală de 15,6 inci care are rezoluție 1920×1080 pixeli (Full HD) și strat anti-glare (mat… așa încât lumina să nu se reflecte).
Placa video e una (cu memorie) dedicată numită GeForce MX130 și are 2GB memorie RAM.
Despre memoria sistemului trebuie spus că e vorba de 4GB memorie RAM și stocare (memorie internă) de 256GB pe SSD.
Pe partea de porturi are HDMI, 4 USB-uri și altele. Ar mai trebui menționat că are wireless ac, bluetooth 4 și card reader (SD).

Neajunsuri

Unitatea optică e lipsă întrucât în ziua de azi așa ceva nu are vreun sens. Programele pot fi instalate de pe memorii externe ori de pe Internet.
Nu are Windows preinstalat, dar se poate instala de pe un stick USB 3.0. Eu recomand Windows 10 întrucât e nou, sigur și compatibil cu toate programele

Verdict

Pentru persoanele interesate de un laptop care ar putea fi înlocuitor de calculator (desktop replacement) cred că acest Aspire 5 ar fi numai bun.
Portabilitatea e mai mult decât ok cu o baterie care ține 7 ore (atât menționează producătorul) și o greutate redusă de 2,2 kilograme. Acestea sunt valori valabile și la alte laptopuri de 15 inci.
Ca alternativă mai performantă aș putea recomanda acest model dotat cu i7 și cu un cip grafic ceva mai bun.

Te-ar mai putea interesa