Acer Aspire 1 A114-31-C0F3, laptop cu filtru pentru lumină albastră

Laptopul Acer Aspire 1 A114-31-C0F3 face parte dintr-o serie accesibilă și elegantă. Aceasta oferă un ecran HD care e însoțit de un filtru care reduce lumina albastră. Chiar dacă un laptop sau monitor nu are această caracteristică, se poate instala un software și veți observa că ochii nu vor mai fi chiar atât de obosiți după câteva ore de utilizare. Laptopurile mai mici nu pot avea anumite componente hardware sau dotări, dar sunt ideale pentru cei care au deja un desktop sau consolă pentru jocuri.

Un ultraportabil e apreciat în special dacă nu dețineți o tabletă sau alt gadget cu Windows. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă nu are cel mai bun procesor Intel, Celeron N3350 se descurcă foarte bine în numeroase aplicații și Windows 10 se mișcă excelent. Acesta e varianta Dual Core dar există și o variantă Quad Core puțin mai scumpă – N3450. Fiecare serie de laptopuri vine cu anumite componente și dacă vă doriți un anumit model de procesor, atunci trebuie să faceți și un compromis.

Ecranul de 14 inci e suficient de mare pentru a viziona conținut web sau chiar media, dar pentru o calitate video mai bună se poate conecta un televizor prin HDMI. Un laptop cu memorie eMMC se mișcă destul de bine și un hard disc extern poate fi folosit pentru a stoca datele importante.

Păreri pro și contra

E mult mai ieftin decât un laptop de 15 inci, dar și greutatea e una inferioară – 1.65 kg. Cele mai multe laptopuri de 15 inci au o greutate de circa 2 kg, dar acest aspect nu mai devine atât de important atunci când îl folosi doar pe birou. Multitaskingul nu va fi o problemă cu o memorie RAM atât de generoasă – 4GB. Are trei porturi USB, din care unul e de tip USB 3.

Acer Aspire 1 A114-31-C0F3 putea di mai ieftin fără sistem de operare dar eu cred că nu vreți să vă mai pierdeți timpul cu instalări. Ulterior trebuie să puneți anumite programe care vă vor fi de folos și chiar un antivirus. Se poate adresa celor care apreciază portabilitatea și eficiența (de exemplu: studenții).

Te-ar mai putea interesa