LG GB5240AVCZ

Combina frigorifică LG GB5240AVCZ e una din clasa premium și e destul de mare. Spun asta deoarece are control electronic, finisaj inox, volum de 360 litri, No Frost și congelator cu capacitate de congelare de 16kg la 24 de ore (cât o ladă frigorifică). Bineînțeles mai sunt și alte caracteristici însă cele menționate anterior sunt cele mai importante din punctul meu de vedere. E dotat și cu multe compartimente speciale pentru fructe, brânzeturi, legume și alimente care măresc perioada de prospețime. Nu sunt  multe astfel de aparate frigorifice care pot fi considerate investiții pe viitor (în sensul că oferă suficient volum și nu mai e nevoie de un congelator mai mare). Modelul GB5240AVCZ are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată
Deschisă
Deschisă

Specificații tehnice

Are un volum net mult peste medie – 360 litri, bineînțeles, acesta e cel net iar cel brut e de 395 litri. Acest volum e împărțit astfel: 252 litri la frigider și restul de 108 litri la congelator. Am precizat anterior că vine cu No Frost, ei bine, E vorba de Full No Frost adică atât frigiderul cât și congelatorul au acest sistem de răcire avansat. Pentru cei ce nu știu, acesta nu permite formare de gheață pe alimente, menținându-le proaspete o perioadă mai lungă de timp. Din păcate nu vine cu dozatoare de gheață sau apă, dar nu vă oprește nimeni să puneți sticlele de vin/suc pe ușa frigiderului și are tavă pentru gheață.

Se observă din poza de sus că are rafturi din sticlă care sunt ajustabile. Are suficiente suporturi pe ușă și compartimente pentru brânzeturi, fructe, alimente etc. Congelatorul acestei combine e unul foarte performant în special că poate congelare circa 16 kg la 24 de ore, are funcție de super-congelare și e împărțit pe trei compartimente. La capitolul funcții oferă: avertizare ușă deschisă, control umiditate, bio shield, farm fresh etc. Autonomia fără curent e de circa 12 ore.

Designul său e unul reușit și are: iluminare interioară LED; control electronic al temperaturii, finisaj inox, mânere verticale și uși reversibile.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: consum mic de energie – A++, tehnologii noi, volum mare, capacitate de congelare mare și aspect plăcut.

Minusuri: nu și-o permite oricine.

Concluzie

Acest LG GB5240AVCZ e un aparat frigorific care-l recomand deoarece nu-i lipsește nimic și care arată foarte bine (dă un plus de eleganță bucătăriei). Bineînțeles un volum mare, presupune și dimensiuni mai generoase pentru acel aparat, de aceea trebuie să aveți un loc generos în bucătărie.

Te-ar mai putea interesa