Hausberg HB 1285, hotă incorporabilă cu lampă de 15W

Hota incorporabilă Hausberg HB 1285 e una dintre cele mai elegante variante în acest buget și are un finisaj pe inox. Chiar dacă e oferit de un brand nu foarte popular, veți vedea e o alegere foarte bună în acest preț. Cu alte cuvinte, nu sunt foarte multe modele cu capacitate de absorbție atât de mare, dar e loc de mai bine. O hotă mult mai scumpă poate oferi o lampă mai puternică sau chiar de tip LED, dar e poate fi schimbată oricând dacă nu vă convine.

Din poza pusă mai jos se poate vedea panoul de control care oferă butoane pentru pornirea hotei sau doar a lămpii. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Din poza de prezentare se văd cele două filtre de aluminiu, dar și faptul că e una telescopică. Îmi plac foarte mult acestea deoarece arată bine și suprafața de absorbție poate fi extinsă cu ajutorul părții superioare (e telescopică). Sunt destul de multe astfel de hote și după instalare veți vedea doar partea de jos pentru că restul intră în mobilierul suspendat, chiar și burlanul e evacuare care are un diametru de 120 cm.

Fiecare motor are o puterea maximă de 95 W care poate fi reglată în funcției de treapta aleasă. E și normal să fie mai zgomotoasă în treapta cea mai mare, de aceea prefer hotele performante și alegeți o treaptă inferioară, astfel nu vă va deranja zgomotul produs.

Păreri pro și contra

Raportul performanță/preț e foarte bun în cazul acestei hote și se datorează celor două motoare care dezvoltă o puterea de absorbție maximă destul de mare. Filtrul poate fi spăla cu ușurință deoarece e unul lavabil și nu e ca la hotele mai vechi, adică nu trebuie înlocuit. Filtrele de aluminiu lavabile sunt cele mai populare, adică sunt prezente pe mai toate hotele noi.

Hausberg HB 1285 nu e singura hotă de la acest brand care trebuie să o luați în calcul, dar nici nu veți găsi una mai ieftină. Până la urmă aveți nevoie de performanțe cât mai mari pentru a filtra aerul și a îndepărta mirosurile din bucătărie.

Te-ar mai putea interesa