Gorenje EC774W

Acest aragaz electric Gorenje EC774W e unul dintre puținele modele cu alimentare electrică de pe piață. Sunt puține deoarece sunt destul de scumpe și nu oricine își permite unul, iar alții nu doresc comoditate ci doar un aragaz care să ofere un randament ridicat. Acest model vine cu șase butoane iar după cum sunt poziționate, vă puteți da seama pentru ce sunt utile (cele din partea de sus sunt pentru arzătoare). Din păcate nu vine cu sertar inferior pentru ustensile sau vase, dar are ventilator, multe funcții/programe utile și ușă bine izolată (pentru ca să nu se piardă energie – consum decent de energie). E o alternativă bună la un pachet cuptor+plită electrică deoarece e mai ieftin și nu necesită instalare. EC774W are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Închis

Specificații tehnice

Are patru arzătoare care pot fi controlate ușor deoarece totul e la îndemână. Aș fi preferat unul cu inducție deoarece plita nu s-ar fi încălzit, iar curățarea ei ar fi fost mai ușoară. Acele arzătoare sunt suficient de puternice ca să puteți găti orice: cel mic de 1.2kW, cele normale de 1.7 kW și cel mare de 2 kW. Am precizat anterior că acest Gorenje EC774W are un consum mic, ei bine, are clasa energetică A. Astfel că în timpul ventilării, consumul atinge o valoare de circa 0.79 kWh. Pe partea de funcții are: ventilator, decongelare, încălzire superioară/inferioară și altele. Are și o funcție specială de autocurățare denumită AquaClean, care după cum se numește vă ajută să curățați interiorul cuptorului prin umezirea pereților.

Vine cu indicator luminos, grătar pentru cuptor, tavă de copt și un filtru de grăsime. Nu ocupă mult spațiu deoarece are o lățime de 50 cm și o adâncime de 60 cm. Având în vedere că e alimentat electric, probabil vă interesează și nivelul de zgomot, ei bine, e de circa 50dB.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cuptorul e iluminat, distribuirea căldurii se face uniform datorită ventilatorului, ușa cuptorului poate fi demontată pentru o curățare mai ușoară a cuptorului, design elegant, funcție de autocurățare și altele.

Minusuri: lipsa sertarului inferior.

Concluzie

Acest Gorenje EC774W e alegerea ideală pentru cei care nu vor un electrocasnic pentru gătit cu alimentare pe gaz și nu vor nici incorporabile deoarece mobilierul din bucătărie nu e corespunzător. E o soluție spațioasă (53 litri) cu care nu veți da greș în special că e oferit de un producător experimentat în domeniul electrocasnicelor.

Te-ar mai putea interesa