Combina frigorifică Arctic AK 3862+ e una dintre acele modele accesibile și cu capacitate generoasă. Îmi place cum arată acest model și finisajul alb pare să fie apreciat chiar și acuma, dar și cele argintii sau cu inox sunt destul de elegante. Îmi plac mai mult cele cu mânere incorporate, dar cu mânere externe și verticale ușile se deschid mai ușor. Acesta e una mare deoarece volumul total e de 331 litri iar în acest buget veți găsi puține alternative. Trebuie să țineți de tehnologii, volum și dotări. Cam toate brandurile oferă aparate fiabile deoarece sunt producători cu experiență în domeniu.
Prețul e mai mult decât decent dar nu poate fi la fel de accesibil precum un frigider sau un congelator simplu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Sistemul de răcire e cel clasic fără tehnologie No Frost, dar și așa consumul de energie e redus. Motiv pentru care a primit clasa de eficiență energetică A+. Volumul său de 331 litri e cel maxim și net (cel brut nu e cel real). E dotat cu un afișaj LED. mânere verticale, uși reversibile, iluminare interioară și termostat reglabil.
Volumul congelatorului e de 244 litri, iar restul aparține frigiderului. Consumul anual e de 310 kWh și cel pentru 24 de ore, cred că îl puteți concluziona și voi (se poate calcula ușor). Nu are dozatoare dar poate nici nu le veți folosi. Frigiderul are rafturi din sârmă dar din sticlă cred că ar fi arătat mai bine. Funcția de super-congelare e utilă pentru congelator. Inclusă și o tavă pentru gheață iar pentru cei care obișnuiesc să pună sticlele cu răcoritoare în frigider, o pot face pe suportul de pe ușa frigiderului (deci nu e nevoie de un suport special). Autonomia fără curent e generoasă, adică e peste medie – 20 ore.
Plusuri: are un volum generos, 2 compresoare, design destul de interesant, fiabilitate crescută ca și la majoritatea modelelor de pe piață, capacitate decentă de congelare etc.
Minusuri: nu are rafturi din sticlă.
Arctic AK 3862+ e o combină destul de reușită cam din cele mai multe puncte de vedere. O combină cu No Frost costă ceva mai mult dar nu cu mult, și merită. Spun asta deoarece consumul de energie e mai redus și dezghețarea e automată și nu manuală (formarea de gheață e redusă).