Philips Saeco Intelia HD8752/49, espressor automat

Acest espressor Philips Saeco Automatic HD8752/49 face parte din seria numită Intelia și spre deosebire de alte modele acesta se află în segmentul superior. Spun asta și pentru că are o mulțime de dotări folositoare și care pot fi de folos atunci când preparați ca de exemplu o cafea+spumă de lapte. Spuma de lapte poate fi obținută foarte ușor cu dispozitivul aflat în partea frontală stânga. Pentru mai multe, fie parcurgeți acest articol fie vizionați clipul de jos. O alternativă accesibilă e Saeco HD8743/19. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată din față

Specificații tehnice și câteva sfaturi

Puterea sa e de 1900 W, presiunea e de 15 bari și poate prepara doar cafea și cappuccino. Vine cu un recipient pentru apă (de 1.5 litri) și două compartimente pentru cafea boabe/măcinată (intră circa 300 grame). Poate prepara două cafele în același timp. Design-ul său e unul ergonomic și de aceea e ușor de folosit. Mai precis are un ecran LCD care vă poate fi folos în alegerea unor opțiuni. La capitolul funcții și programe Philips Saeco HD8752/49 are râșniță incorporată, sistem Cappuccino, sistem apă fierbinte (obținerea ceaiului dorit), sistem decalcifiere, stare grad măcinare, funcție autocurățare, setarea cantitate cafea setare temperatură și dispozitiv de spumare (cel din stânga).

În partea stângă a LCD-ului veți găsi două butoane: o cafea și două cafele. Eu vă recomand să folosiți doar opțiunea pentru o singură cafea deoarece rezultatul e mult mai bun. Butonul situat mai jos e pentru ceai (apă fierbinte) și lapte cald. În partea de sus are un recipient/compartiment pentru cafea boabe sau cafea măcinată. Deci să nu cumva să introduceți cafeaua măcinată în compartimentul pentru boabe. Râșnița e una ceramică și poate fi ajustată dar și partea din care se scurge cafeaua (cești mai înalte/joase).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ușor de curățat, design elegant pe inox și negru, nu ocupă mult spațiu,compartimentul de cafea generos și e ușor de folosit.

Minusuri: nu e accesibil.

Concluzie

Rezultatele obținute de Philips Saeco Intelia HD8752/49 sunt la fel de bune ca și calitatea boabelor de cafea, deci vă recomand să folosiți cafea cât mai proaspătă. Dar oricum, rezultatele obținute nu se pot compara cu cele ale unei mașini de cafea obișnuite. Poate fi folosit atât pentru acasă cât și în baruri/restaurante/hoteluri. Chiar dacă costă destul de mult, poate fi considerat ca o investiție inteligentă deoarece e eficient, compact și fiabilă. Mai sunt multe de spus despre acest aparat cum ar fi opțiunea pentru spumă de lapte (Pannarello). Jos v-am pus o mică prezentarea a sa și poate fi un mic tutorial pentru cei care nu vor să citească manualul de instrucțiuni, însă eu vă recomand să-l citiți pentru a nu strica aparatul.

Te-ar mai putea interesa