De’Longhi Vintage ECOV311.BK, espressor manual cu sistem cappuccino

De’Longhi Vintage ECOV311.BK e un espressor manual de la renumitul producător italian De Longhi. După cum o spune numele – Vintage, acest model e unul cu un aspect de epocă. Pentru a fi mai de epocă, acest model e și unul manual. Multora le plac espressoarele manuale deoarece le permite un control mai precis.

Modelul acesta are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un model care se comportă fără reproșuri atunci când vine vorba despre a prepara cafea sau cappuccino. Evident că datorită faptului că e manual (sistem cappuccino manual), acest model permite prepararea unei varietăți de băuturi pe bază de lapte.

Păreri pro și contra

Am să încep cu dezavantajele oferite de De’Longhi Vintage ECOV311.BK. Unul dintre ele este că e un aparat manual, urmat de faptul că nu poate fi alimentat cu cafea boabe și că nu e smart (adică nu poate fi controlat de pe un telefon).

Iar, dacă e să evidențiez avantajele acestui model atunci trebuie să scriu că acestea sunt următoarele:

  • Pompa are o presiune bună de 15 bar. În felul acesta este scoasă toată aroma din cafea.
  • Este disponibil în mai multe culori
  • E realizat din materiale de calitate (de exemplu, boilerul e din inox)
  • Beneficiază de oprire automată (acesta oprește sistemul după 9 minute în care nu a fost folosit).
  • Are încălzitor de ceașcă care ajută la menținerea paharelor calde.

Verdictul meu legat de acest espressor e că merită investiția în cazul în care vreți ceva special pentru cappuccino. Poate fi utilizat pentru prepararea unor băuturi personalizate într-un mod în care un model automat nu ar putea-o face.
Evident că pe piață mai sunt multe espressoare manuale, dar acesta se diferențiază prin istoria brandului, a faptului că e disponibil pe mai multe culori și că e simplu.

 

Te-ar mai putea interesa