Philips EP3221/40, espressor automat cu râșniță ceramică

Espressorul automat Philips EP3221/40 este un model care impresionează la anumite capitole și se vede doar din imaginea de prezentare. Aparatele acestui brand au un design diferit pentru că vin cu anumite dotări mai speciale, care pot fi observate cu ușurință. Panoul de control are o interfață prietenoasă și care ușurează utilizarea sa. Puteți obține băutura sau băuturile dorite doar cu câteva clicuri, adică alegeți câteva setări și băutura preferată. Este un aparat complet automat care trebuie doar să fie alimentat (cum este și Philips Seria 4300 EP4349/70).

Prețul nu este atât de mare în comparație cu alte modele deoarece nu prepară atâta băuturi, nu are sistem automat de spumare a laptelui. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Oferă băuturi mult mai gustoase decât aparatele clasice (cafetiere), că doar are o pompă bună (presiune de 15 bari) care scoate aroma din cafea. Râșnița incorporată nu este una din inox ci este ceramică, deci este mult mai rezistență în timp. Puteți pune boabe sau cafea măcinată, însă eu aș alege boabele pentru că macină exact cât are nevoie pentru acele băuturi (nu se pierde din aromă).

Nu are o carafă pentru lapte în partea din față ci trebuie să folosiți o cană cu lapte. Poate că nici nu consumați des băuturi cu spumă de lapte, însă necesită un efort în plus, acesta nefiind automat. Puteți obține două băuturi după cum se vede în imaginea de sus sau una singură dacă vorbim de o cană mai mare. Interfața aparatului are o denumire – My Coffee Choice, și o vedem pe multe alte espressoare de la acest brand.

Accesoriile incluse sunt numeroase: lingură de măsurare, bandă de testare a durității apei, tub de lubrifiere, filtru AquaClean. Acest filtru vă garantează că nu veți avea probleme cu tartrul (sunt și soluții în caz că duritatea aperi este prea ridicată), însă în limita a 5000 de cești, deci trebuie înlocuit din când în când. Aparatul poate fi alimentat cu destul de multă cafea – 275 grame, apă – 1.8 litri.

Concluzie

Are un aspect modern și plăcut. Dacă nu prea vă pricepeți la aparate, dar vreți să faceți o alegere bună, optați pentru varianta de sus sau una ceva mai dotată. Philips EP3221/40 poate fi curățat destul de ușor grație unității de preparare care poate fi detașat.

Te-ar mai putea interesa