Gorenje BO3202AX, cuptor incorporabil de 67 litri

Gorenje BO3202AX e un cuptor deosebit datorită volumului și designului său. Nu e o vorba de un model premium sau din segmentul superior deoarece nu are tehnologii de autocurățare și nici control electronic. Are un finisaj elegant pe inox iar la majoritatea ușa e neagră și vine cu mai multe geamuri (sistem ușă rece – CoolDoors). Un cuptor spațios e perfect pentru cei care vor să gătească mult și deci și pentru patiserii/restaurante. Prefer cele electrice datorită distribuirii mai bune a căldurii și la cele pe gaz nu e chiar așa de uniformă. Pentru o afacere, există cuptoare profesionale care costă mult mai mult decât unul ca și acesta, dar nu cred că vă vor ajuta cu mult.

Prețul e bun având în vedere caracteristicile sale generale, iar alternative cu volum similar nu prea sunt. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Cuptorul
Cuptorul

Cele mai populare sunt cuptoarele electrice deoarece au dotări mai bune și căldura e distribuită uniform (deci și mâncarea e gătită uniform). Capacitatea sa e de 67 litri care e mult peste medie dar există și modele cu un volum puțin mai mare. Clasa A+ sugerează că are un consum redus sau corespunzător de energie – 0.87 kW pe oră . E dotat cu control mecanic, timer dar și altele.

Pe partea de funcții și programe are: grill cu suprafață mare, grill cu suprafață mică, încălzire inferioară, încălzire superioară, eco email și răcire dinamică cuptor. Accesoriile incluse sunt grătarul combi, o tavă de coacere, ghidaje cuptor ștanțate și tava XXL emailată cu EcoClean. Dimensiunile cuptorului nu sunt așa de importante ci mai degrabă dimensiunile nișei.

Plusuri: consum decent de energie, volum mare, tavă emailată de dimensiuni generoase, ghidaje, destule funcții și eficiență ridicată.
Minusuri: nu prea are, poate doar lipsa controlului electronic.

Gorenje BO3202AX e acel gen de aparat care poate fi bun în orice bucătărie și e ușor de întreținut în special dacă nu-l folosiți toată ziua. Alături de acesta vă pot recomanda o plită pe gaz cu arzător Wok (dacă vreți un randament mai mare), finisaj pe inox sau cu sticlă neagră. Având în vedere cât costă nu prea pot să-i găsesc minusuri sau motive pentru a nu-l cumpăra.

Te-ar mai putea interesa