Bosch HBA23B250E

Bosch HBA23B250E e un cuptor incorporabil electric cu multe dotări și funcții. Chiar dacă îi lipsește rotisorul, vine cu funcție de autocurățare – catalitică. E o metodă de curățare prin arderea grăsimilor și astfel vă ușurează munca. La interior ușa e realizată complet din sticlă dar se pare că nu e detașabilă, funcție care ar fi ușurat curățarea interiorului. Design-ul e foarte simplu, se observă că dispune de control electronic iar ușa e realizată în mare parte din stilă (în special la interior). Puteți opta și pentru suporturi telescopice deoarece nu sunt incluse și vă poate ușura scoaterea tăvilor. În rest, nu am ce să-i reproșez iar dacă doriți o plită alături de acesta și nu aveți acei bani, puteți opta pentru rate fixe. HBA23B250E are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Bosch HBA23B250E e un model cu volum generos (62 litri) și multifuncțional. Clasa de eficiență energetică e A și aceasta scoate în evidență consumul redus de energie – 0.85 kW/h. Nu cred că se mai fabrică cuptoare cu gaz, iar dacă vă doriți unul cu gaz, cea mai bună alegere ar fi un aragaz. Controlul e de tip electronic, adică are un ecran LED generos și câteva butoane alăturate. Dispune de dotări ca: timer, grill și ventilator. Ventilatorul are un rol foarte important – distribuire uniformă a căldurii. Funcțiile sale sunt destul de diversificate: autocurățare, încălzire rapidă, grill cu suprafață diferită (mare sau mică), decongelare, iluminare, încălzire (superioară sau inferioară) și convecție.

Accesoriile incluse sunt tava pentru coacere și grătarul combi. Aceste caracteristici nu sunt caracteristici speciale deoarece se găsesc la multe cuptoare, însă autocurățarea nu e o funcție standard. Ar fi fost utile ghidajele telescopice sau o ușă detașabilă. Finisajul său e unul pe culoarea inox iar ușa neagră  e numai bună.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e dotat cu un ecran LED generos, funcții multe (cea mai utilă e autocurățarea catalitică), consum decent de energie și design elegant.

Minusuri: pe partea de funcționalitate nu e prea grozav.

Concluzie

Acest Bosch HBA23B250E e unul dintre electrocasnicele care nu trebuie să lipsească din o bucătărie modernă și elegantă. Nu are un preț mare deoarece vine cu multe caracteristici foarte bune iar designul e reușit. Alternative sunt suficiente în special dacă nu vreți unele funcții de autocurățare sau control electronic. Alături de acesta vă recomand două tipuri de plite: vitroceramică cu gaz și alimentare electrică cu inducție. Ambele oferă un randament mare și sunt de culoarea neagră (pentru a vă asorta).

Te-ar mai putea interesa