Arctic AROIG21100

Cuptorul incorporabil Arctic AROIG21100 e unul accesibil datorită lipsei controlului electronic (deci nu are funcții prea multe), funcțiilor speciale, alimentării cu gaz și are un volum modest. Nu sunt multe modele care vin cu alimentare pe gaz, de aceea nici nu veți găsi alternative la acesta. Mulți producători au renunțat la acestea în favoarea celor electrice. Din păcate, există modele electrice cu caracteristici mai bune (volum mare, inox etc). E un electrocasnic mare care necesită incorporare, iar pentru a fi instalat fără probleme e bine să respectați dimensiunile nișei. De aceea e bine să faceți comandă la mobilierul din bucătărie după ce achiziționați incorporabilele. Acest AROIG21100 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Are o capacitate modestă și aici mă refer la cei 40 de litri. Majoritatea modelelor (în special cele electrice) oferă cam 65 de litri, deci puteți găti sau prepara mai multă mâncare sau mai multe prăjituri. Deasemenea, oferă funcții special de încălzire care nu le găsiți la acesta. E dotat cu ventilare, iluminare interior și aprindere integrată. Ventilatorul ajută la o distribuire mai bună a căldurii, astfel mâncarea e gătită uniform. Majoritatea cuptoarelor au iluminare care devină utilă atunci când nu știți cât să țineți mâncarea în cuptor și astfel puteți supraveghea mai bine programul.

Având în vedere că are control de tip mecanic, are doar butoane de tip push-up iar timerul/cronometru e unul mecanic cu alarmă. Bineînțeles are și grill care e alimentat cu gaz și care devine util ori de câte ori gătiți mâncăruri cu carne sau aveți nevoie de  temperatură ridicată pentru coacere. Pe partea de design observăm că e un finisaj pe inox, ușă neagră și trei butoane. Accesoriile cu care vine acest model sunt următoarele: grătarul combi și tava de coacere.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: oferă un randament ridicat, e ușor de folosit, iluminare interioară și costurile sunt ceva mai mici, deci veți economisi bani (gazul e mai ieftin decât curentul).

Minusuri: volum de doar 40 litri.

Concluzie

Acest Arctic AROIG21100 e un cuptor care-l recomand celor care au avut un aragaz și vor un model cu un randament la fel de ridicat, însă să fie mai elegant și să ocupe puți spațiu. Incorporarea vă ajută să economisiți spațiu în bucătărie și va da un plus de eleganță bucătăriei. Chiar dacă aveți deja un mobilier pentru bucătărie, nu e mai mare decât un cuptor obișnuit 59,4 pe 59,6 pe 56 cm (înălțime, lățime și adâncime).

Te-ar mai putea interesa