Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6, sistem desktop PC de gaming

Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 este un alt sistem desktop de la acest brand, doar că acesta este mai accesibil și nu vedem prea multe configurații. Are un design modern și apreciez că nu a mai fost introdusă acea unitate DVD care este inutilă, iar în partea frontală avem și o iluminare interesantă. Tot pe acolo intră aerul rece și este evacuat prin partea din spate. Din păcate aceste carcasă nu oferă foarte multe ventilatoare și nici nu se pot monta suplimentar, însă nu este cazul aici deoarece nu vorbim de cine știe ce componente care să se încălzească foarte mult.

Mai sunt și alte serii de desktopuri ca și acesta, doar că oferă alte componente, deci și prețurile pot să difere destul de mult. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Lenovo IdeaCentre G5 14AMR05

Merită sau nu merită cumpărat?

Dacă un Core i5, 16GB RAM, o placă video GTX 1660 Ti și un SSD de 512Gb v-ar fi de ajuns, atunci merită să-l cumpărați. Evident că memoria de stocare poate fi extinsă cu ușurință oricând sau optați pentru un hard extern care ulterior îl puteți conecta la televizor (dacă vreți să țineți filme pe el).

Spre deosebire de un laptop, desktopul poate fi upgradat pentru că e este construit din componente diferite și nu sunt integrate. Un alt aspect foarte important este acela că oferă un plus de performanță pentru că vorbim și de un consum mai mare.

Este atât de atractiv și pentru că nu are Windows 11 preinstalat ci vine fără el ca multe alte PC-uri. În general doar desktopurile office/business au sistem de operare, însă prețul este ceva mai mare și oricum nu ar dura mult instalarea sa.

Concluzie

Îl recomand că doar este asamblat de un brand de top și de încredere, iar hardware-ul este destul de echilibrat, plus că mai puți pune un SSD pe lângă cel deja montat. Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 este puțin mai accesibil decât un Lenovo IdeaCentre 5 17IAB7 care are RTX 3060 și procesor Core i7, însă dacă vă permiteți o soluție mai scumpă, atunci aveți din ce să alegeți.

Te-ar mai putea interesa