Lenovo IdeaCentre 5 17IAB7, sistem gaming cu NVIDIA GeForce RTX 3060 12GB

Lenovo IdeaCentre 5 17IAB7 este un sistem desktop PC creat pentru gaming și nu numai, iar la interior veți vedea că are componente foarte performante. Aici vorbim de procesoare Intel Alder Lake care sunt tot pe 10 nm ca și generația precedentă. Deci diferențe între ele nu sunt foarte mari însă un procesor cu 12 nuclee va face diferența în anumite jocuri, iar aici mă refer la modelul Core i7, pentru că modelul Core i5 are doar 6 nuclee. Pot fi jocuri care nu vor cere chiar atât de multe nuclee, dar e bine să fie cât mai performant acel PC deoarece nu-l veți schimba foarte des.

Prețul este influențat de hardware-ul său, pentru că în rest nu veți găsi alte diferențe între configurații. Folosește aceeași carcasă, sursă și placă de bază astfel prea multe upgrade-uri nu se pot face și porturile sunt aceleași. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Desktopul e alege în funcție de buget, dar poate că nu aveți un buget și vreți să-l achiziționați în rate. Cele mai noi jocuri au nevoie de componente cât mai avansate iar ce vedem pe acest PC, poate fi de ajuns. După cum am menționat sus, este vorba de cea mai recentă generație de procesoare Intel. Această serie nu are procesor grafic integrat, astfel că palca video dedicată este necesară (în caz că vreți să faceți unul similar pe componente).

Nu are o carcasă foarte compactă, astfel că nu este chiar atât de scump (plăcile de bază de gaming mai compacte sunt foarte scumpe), astfel că poate nu o veți pune chiar pe birou ci lângă el. Sunt incluse în pachet perifericele clasice – mouse și tastatură. Probabil că cele incluse nu sunt atât de „șmechere” ca cele de pe piață, adică nu au lumini RGB sau anumite funcții.

Există și un pachet complet de periferice care s-ar putea să vă intereseze pentru că vorbim de un monitor destul de mare și cu specificații ideale pentru gaming.

Concluzie

Lenovo IdeaCentre 5 17IAB7 este una dintre numeroasele recomandări care le pot face și dacă nu vă pricepeți la asamblat, atunci optați pentru un desktop ca cel de sus sau poate pentru un Lenovo IdeaCentre Gaming5 14ACN6 (cu Ryzen).

Te-ar mai putea interesa