Lenovo IdeaCentre G5 14AMR05, desktop cu procesorul Ryzen 5 3600

Dacă căutați un desktop care este gata asamblat și are un hardware suficient de bun pentru a putea juca cele mai noi jocuri, atunci puneți pe listă Lenovo IdeaCentre G5 14AMR05. Acesta are o carcasă modernă care nu o găsiți separat și la interior vedem componente noi cum este și procesorul AMD Ryzen 5 3600. Ne interesează și restul hardware-ului pentru că vrem să-l folosim pentru diverse taskuri și aici mă refer în special la jocuri.

Poate fi folosit doar pentru aplicații pentru că oferă o viteză de procesare satisfăcătoare și multitaskingul este satisfăcător cu 8GB, dar se poate mări memoria la 16GB au 32GB (acesta fiind maximul). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Carcasa este destul de compactă, chiar dacă pare mare din poze și la interior este spațiu pentru viitoare upgrade-uri. Noile procesoare AMD au tehnologie de fabricație pe 7 nm, motiv pentru care sunt mai eficiente. Placa de bază prezentă este satisfăcătoare pentru că permite upgrade-uri și suportă SSD-ul M.2 de tip NVMe (mult mia rapide decât cel clasic sau SATA). Bineînțeles, plusul de performanță va fi evidențiat doar în anumite aplicații ori jocuri.

Este mai performant decât un laptop în același buget deoarece nu este limitat de o baterie, însă trebuie luat în calcul și un monitor. Cele cu panou IPS sunt excelente, însă nu trebuie neglijate nici alte aspecte: rată de refresh, timp de răspuns și diagonală

Păreri pro și contra

Două tipuri de medii de stocare sunt o alegere excelentă, deoarece pe SSD veți ține sistemul de operare și aplicații, iar pe hard disc veți ține fișiere media sau fișiere mari care poate le veți șterge după o anumită perioadă. Placa video GTX 1650 Super oferă ieșire video excelente pentru a putea conecta monitoare de ultimă generație sau chiar mai multe simultan. Sunt incluse perifericele clasice (mouse + tastatură), iar dacă nu vă plac, puteți opta pentru altele.

Lenovo IdeaCentre G5 14AMR05 nu are unitate optică și instalarea sistemului de operare se poate face cu ajutorul unui stick USB și nu va dura foarte mult pentru că porturile sunt USB 3.2 și USB tip C.

Te-ar mai putea interesa