ASUS TUF A17 FA706QM, notebook cu Ryzen 7 şi RTX 3060

Noua serie de laptopuri cu RTX 3000 e aici, iar un astfel de model e ASUS TUF A17 FA706QM. Vine şi cu un procesor nou, adică cu AMD Ryzen din seria 5000, memorie RAM suficientă şi portabilitate foarte bună.

Modelul acesta are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un model avansat tehnologic care are ecran de 17,3 inci.
Din imaginea de alături se poate vedea aspectul clasic Tuf şi că are cameră web.


Păreri pro şi contra

Modelul FA706QM-HX001 vine cu procesor Ryzen 7 5800H de tip octa core. Acesta e unul dintre cele mai puternice procesoare de pe piaţă, fiind vorba despre unul care scoate 21564 puncte la benchmark.
Modelul de faţă vine fără sistem de operare, dar dacă vreţi ceva cu Windows atunci vă recomand modelul FA706QM-HX001T.
Producătorul menţionează că acest model stă foarte bine pe partea de upgrade (adăugare componente) deoarece se mai pot pune RAMi şi are un slot adiţional pentru SSD. Pe partea de memorie RAM ambele sloturi sunt ocupate.
Ecranul e unul de 17,3 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli şi refresh de 144 Hz. Pentru ca lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa acest model are strat anti-glare (anti-orbire).
Portabilitatea e una bună prin faptul că are o greutate de 2,6kg, iar bateria poate să ţină vreo 4 ore… în funcţie de cum îl folosiţi.
Stocarea e la superlativ deoarece are SSD de 1TB şi se mai poate adăuga unul după cum am scris mai sus.

Din păcate nu are unitate optică, dar stă foarte bine pe partea de conectivitate deoarece are LAN Gigabit, wireless ax, HDMi 2.0, 4 porturi USB şi bluetooth.

De final pot spune că acest model e unul pentru persoanele pasionate de jocuri ori pentru cele care vor un laptop care să înlocuiască cu succes un desktop (aşa numitul desktop replacement).
Dacă vreţi o alternativă de 15 inci atunci o găsiţi în varianta acestui A15.

Te-ar mai putea interesa