Lenovo IdeaCentre 5 14IMB05, desktop argintiu cu performanțe excelente

Desktopurile nu mai sunt la fel de atractive, dar oferă posibilități mai bune de upgrade decât un laptop și poate vă place să vedeți o unitate centrală pe birou. Lenovo IdeaCentre 5 14IMB05 oferă o carcasă destul de elegantă care oferă acces ușor la porturi și la unitatea DVD. Nu cred că veți folosi prea des acea unitate optică deoarece aplicațiile pot fi luate de pe internet și Windows 10 vine pe stick USB (instalarea fiind rapidă).

Vine însoțit de periferice (mouse și tastatură), dar nu și de un monitor. Recomandarea mea ar fi un monitor de la același brand sau unul argintiu dacă vreți să aveți un design similar. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Carcasa sa este destul de compactă și se poate vedea din pozele de prezentare. Configurațiile sunt destul de numeroase pentru ca să fie conform cerințelor sau poate că aveți o limită de buget. Toate configurații vin cu procesoare Intel Core i5 și i7, însă unele oferă în plus o placă video AMD. Este vorba de un model dedicat cu performanțe bune și care devine foarte util în anumite aplicații sau când rulați conținut video. Dacă vă pricepeți, puteți alege și componente care ulterior le asamblați, astfel veți economisi ori veți alege un hardware mai performant (pentru același buget). Totuși, nu veți beneficia de o asamblare atât de bună și de o carcasă atât de elegantă cum este cea din imagine.

Păreri pro și contra

La fel ca și un laptop, poate fi upgradată configurația însă doar în limita acelei surse de 260 W. Se poate pune un SSD chiar mai mare și memorie RAM de până la 16GB (nu aveți nevoie de 32GB). Îl compar cu un laptop deoarece are tehnologii fără fir – bluetooth 5.0 și WiFi ac, dar să nu neglijăm nici numeroasele porturi.

Se adresează utilizatorilor office Lenovo IdeaCentre 5 14IMB05 este un PC destul de avansat însă nu se compară cu unul de gaming care are un design diferit și un preț ceva mai piperat. Sunt două serii diferite, motiv pentru care și componentele sunt altele (placă video dedicată, sursă mare etc).

Te-ar mai putea interesa