ASUS ROG G15CE, sistem gaming cu Core i7 și GTX 1660Ti

ASUS ROG G15CE este prezent pe piață în câteva configurații destul de apropiate, astfel că prețurile nu diferă cu mult. Aș recomanda pe cel cu SSD și HDD deoarece oferă mai mult spațiu pentru jocuri, filme și alte fișiere mai mari, plus că vorbim și de o capacitate mai mare pentru acel SSD. Pentru 200 RON, eu opta pentru cel cu spațiu mai mare deoarece merită și nu prea veți găsi alte desktopuri ca acesta. Mă refer la hardware și la designul carcasei, dar ar mai fi de menționat și faptul că este asamblată de un brand cu experiență, astfel că este destul de echilibrat.

Dacă v-ar interesa o placă video ca RTX 3060 (Lenovo Legion T5 26AMR5), atunci ar trebui să luați în calcul un buget cu 2000 RON mai mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Eu consider că merită să-l luați în calcul dacă nu căutați o placă video mai performantă. NVIDIA GTX 1660 Ti se descurcă bine în jocuri precum: PUBG, CS GO, Fornite, Overwatch etc. Se descurcă bine și veți simți nevoia să mai upgradați ceva. Memoria RAM este una destul de mare, adică 16GB necesită cele mai multe jocuri dar oricum nu consumă atât de mult.

Acel hard disc nu este unul oarecare ci unul de 7200 RPM, deci ideal pentru astfel de sisteme. Dacă vă doriți ca toate perifericele să fie de acest brand, atunci ar trebui să vă gândiți la un buget mare. Un monitor bun pentru acesta ar fi unul cu rată de refresh de 144 Hz, deci aproape câte fps-uri obțineți în jocuri. Evident că nu toate jocurile vor fi rulate așa, eventual doar cele online (competitive). Porturile permit conectarea mai multor monitoare însă unul mare poate fi de ajuns.

Concluzie

Poate că lipsa sistemului de operare ar fi singurul minus, dar așa este în cazul sistemelor PC de gaming (sunt șanse mai mari să aibă cele de tip office). ASUS ROG G15CE este o alternativă la un laptop deoarece oferă un plus de performanță în același preț și un design mai atrăgător, hardware-ul nu este chiar de top însă cu toții ne limităm la un buget.

Te-ar mai putea interesa