Lenovo IdeaCentre 5 14ARE05, desktop office pentru acasă

Lenovo IdeaCentre 5 14ARE05 e un desktop PC din categoria office pentru acasă sau la birou. Este echipat cu procesor AMD Ryzen şi memorie RAM suficientă. Pe lângă unitate mai primim mouse şi tastatură aşa încât ne rămân de cumpărat monitorul şi boxele.
Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern care se remarcă prin calitatea pieselor şi brandul de top.
Din poza de alături puteţi vedea că are o unitate plăcută estetic care are porturile poziţionate frontal şi că aparent nu pare a avea unitate optică sau loc pentru aşa ceva. Producătorul menţionează că are unitate DVD.

Pro: Unitatea Lenovo IdeaCentre 5 14ARE05 vine în mai multe configuraţii în funcţie de procesor şi capacitatea memoriei RAM. Procesoarele sunt AMD Ryzen 3, 5 şi 7, iar capacitatea RAM e de 8 sau 16GB.
Capacitatea de stocare e de 256 sau 512GB, fiind una suficientă.
Stă bine pe partea de porturi deoarece are bluetooth, wireless ac, LAN, HDMI, 7 porturi USB şi altele. Printre cele şapte porturi USB e şi unul tip C.

Contra: Din păcate nu are sistem de operare preinstalat, iar din această cauză vă recomand să instalaţi Windows 10 Home de pe un stick USB.
Nu are cip grafic cu memorie dedicată, dar are unul Radeon Vega integrat în procesor şi care se va folosi de 2GB din memoria sistemului. Acest cip grafic ţine loc de placă video şi e foarte performant. Nu veţi avea probleme în a folosi calculatorul la jocuri precum League of Legends sau Dota.

Concluzie: Întrucât calculatorul vine în mai multe variante de configurare o recomand pe cea cu Ryzen 5 deoarece e una de mijloc.
Avantajele unui desktop faţă de un laptop ar fi că se pot schimba componentele, e mai performant şi e mai ieftin.

Te-ar mai putea interesa