Bosch PXY875DC1E, plită electrică cu lățime de 80 cm

Plitele incorporabile electrice pot fi cu inducție sau vitroceramice, iar diferența principală dintre cele două o reprezintă sistemul de încălzire. La cele cu inducție aveți o bobină care încălzește vasul, iar la celelalte se încălzește doar suprafața plite (zona de gătit). Deci vorbim de o diferență de eficiență și pierderi de energie, iar cea cu inducție este superioară la capitolul consum (mai economică). Bosch PXY875DC1E este o astfel de plită doar că este mult mai diferită decât restul și se vede doar după cu arată.

Mai precis are zone de gătit flexibile și o lățime mult mai mare – 80 cm. Deci pentru aceasta trebuie să alegeți o hotă ceva mai mare care, la fel nu este chiar accesibilă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărată?

Această plită vă oferă posibilitatea să gătiți cu vase ovală, rotunde și dreptunghiulare, cu condiția să fie feromagnetice. Astfel, acestea nu se vor încălzi și mă gândesc că folosiți doar aceste tipuri de vase. La cele vitroceramice puteau fi folosite orice tip de vase, însă erau diferențe de randament și consum.

Un astfel aspect important la aceste plite este și timpul de gătit mai scurt deoarece încălzirea este aproape instantă și puterea este și ea pe măsură. Evident că nu toate plitele sunt la fel, unele sunt mai performanțe decât altele, unele vin cu funcții în plus sau în minus. Ideea e că modelul prezentat mai sus face parte din noua generație și vorbim de o serie mai de top.

Îmi place tare mult noua interfață DirectSelect Premium care este prezent că doar pe plitele mai scumpe și este mai bine gândită decât restul. Mai sunt și alte caracteristici interesante: Zona extinsă FlexiZone de care vă ziceam mai sus, iar cu PerfectFry nu veți mai arde mâncarea. Atunci când mutați vasul dintr-o zonă de gătit în alta, zona anterioară se activează iar cea nouă preia setările.

Concluzie

Bosch PXY875DC1E vine cu niște funcții chiar inteligente și bine gândite, astfel încât să ușureze gătitul și nu numai, iar împreună cu aceasta aș alege tot un aparat de top (un cuptor ca Beko BBVM13400XDS sau de la același brand).

Te-ar mai putea interesa