Beko BBVM13400XDS, cuptor electric cu Split & Cook

Majoritatea cuptoarelor incorporabile sunt electrice și sunt echipate cu ventilator pentru o distribuire mai uniformă a aerului cald. Evident că dotările nu se opresc doar la ventilator, adică multe modele oferă chiar mai mult și vorbim de variante nu foarte scumpe. În cazul modelului mai jos prezentat – Beko BBVM13400XDS, vorbim de dotări și mai numeroase care vă pot fi de folos chiar și când vreți să gătiți mai multe preparate simultan (diferite sau de același fel).

Dotările influențează cel mai mult prețul aparatului și nu specificațiile, iar mai jos vă voi prezenta care sunt cele mai importante dintre acestea. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Se poate spune că este un model avansat doar după cum arată, adică are finisaje elegante, adică combinația de negru cu argintiu/inox scoate în evidență mai bine anumite părți ale aparatului. Panoul de control nu este complet electric, ci numai în zona timerului vedem câteva schimbări, iar funcțiile pot fi alese ușor cu ajutorul butoanelor touch (sunt prezente niște pictograme destul de mari).

Probabil că cea mai importantă caracteristică a acestui cuptor este Split & Cook, după cum am menționat-o și în titlu. La alte branduri această caracteristică este denumită diferit (Samsung NV7B4345VAS/U2 cu Dual Cook), însă principiul de funcționare este același, adică se pune acea tavă la mijloc pentru a mirosurile și sistemul de încălzire să nu afecteze celălalt preparat. De aceea are și două ventilatoare în loc de cel central, deci nu mai trebuie să cumpărați două cuptoare, ci este de ajuns unul care are două ventilatoare și acea tavă la mijloc.

Cred că o să vedem mai multe astfel de cuptoare în viitorul apropiat, dar depinde și de cerere (ce preferă clienții). Mai sunt și alte caracterisitici speciale sau dotări moderne: ușă cu sistem de închidere amortizată, rafturi telescopice (puteți verifica mai ușor preparatul fără să ridicați tava), sistem de încălzire uniform numi 3D Cooking, funcții diverse (dezghețare, menținere cald), sistem de curățare cu abur denumit SteamShine Cleaning și RecycledNet (anumite componente sunt realizate din materiale reciclabile).

Concluzie

Beko BBVM13400XDS impresionează pentru cât costă, adică nu mi se pare că are un preț prea piperat pentru ce oferă și concurența nu este atât de competitivă (ca preț).

Te-ar mai putea interesa