Electrolux LIR60430, plită electrică cu PowerBoost

Plita incorporabilă Electrolux LIR60430 e una electrică și se folosește de tehnologie de încălzire cu inducție. Aceasta e cea mai avansată soluție și cu care nu veți avea pierderi deoarece va încălzi doar vasul. Astfel plita rămâne rece tot timpul și nu vă puteți accidenta dacă o atingeți, dar e recomandat să nu folosiți ustensile feromagnetice, ci din lemn. Pe de altă parte e obligatoriu să folosiți vase feromagnetice, în caz contrar vasele nu vor fi încălzite (principiul de încălzire e diferit față de cel al plitelor clasice).

Panoul de control e unul avansat și se poate vedea din poză că e dotat cu multe butoane/pictograme. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Sunt prezente 4 arzătoare și sunt poziționate ca la plitele pe gaz, adică aveți arzătorul mare în partea stângă și cel mic lângă panoul de control. Poate că pare cam complicat însă pictogramele ajută foarte mult, iar în manualul său sunt explicate funcțiile sale.

Sunt disponibile multe trepte de putere comparativ cu plitele ieftine – 14 trepte. Timerul e tot mai prezent pe noile plite și ajută mult atunci când ați mai făcut acel preparat (știți cu exactitate timpul necesar). Aveți și funcție de blocare panou de control pentru ca să nu umble cineva la ea în timpul funcționării sau când o ștergeți.

Detectează automat vasele care le puneți și nu trebuie să fie la fel de mari ca arzătoarelor (un avantaj oferit de plita cu inducție). Suprafața plitei e lucioasă și rezistentă la zgârieturi pentru că discutăm de sticlă ceramică.

Păreri pro și contra

Plita arată foarte bine și nu prezintă zone extinse, motiv pentru care nu e atât de scump, însă oferă alte caracteristici speciale: suprafață rece care se poate curăța imediat după utilizare, PowerBoost, timer cu avertizare sonoră, tehnologie Hob2Hood. Această ultimă tehnologie e oferite și de alte branduri și se conectează la hotă pentru a face anumite reglaje la setările hotei.

Electrolux LIR60430 e un aparat modern care are nevoie de o hotă compatibilă (din aceeași serie) pentru a beneficia de acea funcție automată de care vă ziceam anterior.

Te-ar mai putea interesa