Bosch WQG24500BY, uscător cls A++ de 9kg

Celora interesați de un uscător premium de la un producător german le recomand Bosch WQG24500BY. În privința consumului energetic este destul de asemănător cu Arctic DAPLH930W deoarece ambele au pompă de căldură.

Probabil că observați că e mai mare decât în cazul Beko B3T68110 (uscător cu condensare care costă pe jumătate) deoarece consumul energetic este cu 50 procente mai mic decât în cazul modelelor cu condensare.

Argumente pro și contra

Pe lângă faptul că are un aspect caracteristic Bosch, acest model are integrate o multitudine de facilități care te-ar face să-l cumperi. În rândurile de mai jos am să le menționez pe cele mai importante.

  • Garanția aparatului e de 5 ani în cazul în care înregistrați aparatul pe site-ul producătorului.
  • Are facilitatea AutoDry care presupune că detectează automat când sunt uscate rufele. Acest lucru funcționează prin intermediul unor senzori care măsoară constant temperatura și umiditatea.
  • Are clasa A++ de eficiență energetică cu un consum anual de 258 kWh. Acest consum redus se adresează în principal faptului că are pompă de căldură și AutoDry.
  • Este realizat din materiale de calitate. Un exemplu ar fi cuva din inox.
  • Panoul de comandă este unul modern cu comandă mecanică și touchscreen.

Din păcate nu are Home Connect, adică acea facilitate care ar fi presupus controlul aparatului de pe un telefon mobil. Nu știu cât de mult v-ar fi ajutat această facilitate, dar cu siguranță știu că ar fi crescut prețul cu câteva sute de lei.

Concluzia mea legată de acest model e că-și merită banii deoarece consumă puțin curent, arată bine și vine cu un număr mare de program de uscare (este vorba de spre 15 programe).
Dacă vă uitați la argumentele de mai sus atunci observați de ce oamenii preferă să aleagă Bosch în defavoarea altor producători, chiar dacă Bosch e mai scump.

Te-ar mai putea interesa