ASUS ZenBook 14 UM433IQ, laptop ultraportabil

Pentru persoanele interesate de un laptop cu portabilitate foarte bună (ultraportabil) recomand modelul ASUS ZenBook 14 UM433IQ care vine cu multe lucruri utile şi performanţe extreme.

Performanţele sunt datorate procesorului Ryzen 5 4500U şi SSD-ului.
Laptopul are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop performant pentru sarcini solicitante.
Din imagine se poate vedea că e un model gri deschis cu NumberPad, adică cu „taste” numerice pe touchpad.


Păreri pro şi contra

Procesorul mai sus amintit scoate 11275 puncte la benchmark, iar din această cauză laptopul e mai rapid decât un model cu i5.
Din păcate nu are cititor de amprente, dar există o alternativă de la acest producător şi cu aşa ceva.
Laptopul e prezent în două variante: UM433IQ-A5024 fără Windows şi UM433IQ-A5024T cu Windows 10 Home.
Memoria RAM e de 8GB, iar pentru stocare se foloseşte de un SSD de 512GB. Dacă spaţiul de stocare e mai mult decât suficient nu putem spune că memoria RAM e suficientă. Standardul RAM al zilelor noastre e 8GB, dar pentru a fi actual şi peste câţiva ani ar fi fost bine dacă ar fi avut 16GB precum în cazul unui model HP despre care am scris.
Placa video e o GeForce MX350 cu 2GB memorie video. Faţă de un Intel UHD se diferenţiază cu faptul că are propria memorie.
Precum în cazul modelelor TUF şi acest Zenbook respectă standarde militare de rezistenţă. Acest lucru ne garantează o fiabilitate excelentă.
Poate fi utilizat la vizionarea de filme întrucât are rezoluţie FHD la un ecran de 14inci care are finisaj anti-reflexie.

Per ansamblu acest model se adresează segmentului business întrucât pe lângă performanţe are o portabilitate foarte bună (greutatea e de 1,2kg, iar bateria poate să ţină şi 12 ore).

Te-ar mai putea interesa