HP 15s-fq1016nq, laptop cu i5 şi 16GB RAM

HP a scos la vânzare noile laptopuri cu procesoare Intel Ice Lake, iar un model pe care eu îl recomand e HP 15s-fq1016nq. Se adresează celora care vor un laptop pentru la şcoală ori pentru lucru. Întrucât nu are cip grafic cu memorie dedicată putem spune că acest model e unul office.

Laptopul vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat de culoare neagră (producătorul menţionează că e „jet black”) cu tastatură completă şi cu o portabilitate peste medie.


Păreri pro şi contra

Laptopul HP 15s-fq1016nq e unul cu un ecran de 15,6 inci a cărui rezoluţie e 1080p, are panou SVA şi strat anti-orbire. Este un ecran numai bun pentru filme şi alte sarcini office.
Memoria RAM standard e de 16 giga tip DDR4. Această cantitate ne arată e un laptop pentru mai mult de 5 ani întrucât standardul zilelor noastre e 8GB.
Stocarea e şi ea mai mult decât suficientă întrucât e vorba despre un SSD cu capacitate de 512giga. Dacă vreţi mai multă stocare atunci cea mai bună variantă ar fi să-i puneţi un hard extern.
Procesorul care echipează laptopul e un i5-1035G1 cu 4 nuclee care vine pe 10 nanometri. Cei de la AMD au procesoare de 7nm (de exemplu la acest laptop cu Ryzen 5). Acest i5 scoate 7999 puncte la benchmark.
În procesor e prezent şi cipul grafic care e un Intel UHD. E un cip bun care va rula jocuri optimizate precum League of Legends.
Pentru a putea fi utilizat din prima clipă are Windows 10 S preinstalat. Acesta e un lucru bun deoarece multe persoane nu ştiu cum să instaleze Windows sau în cel mai rău caz instalează o versiune nepotrivită (cu mar fi Windows 7).

Concluzia mea legată de acest notebook PC este că îşi merită banii în cazul în care vreţi ceva care să fie actual şi peste 5-6 ani.

Te-ar mai putea interesa