≡ Meniu

ASUS VivoBook 15 M513IA, laptop cu Windows 10 şi Ryzen 5

Laptopul ASUS VivoBook 15 M513IA model M513IA-EJ058T vine echipat cu procesor AMD Ryzen 5, 8GB meorie RAM, SSD şi Windows 10 Home. La prima vedere pare un laptop pentru acasă, dar datorită unor facilităţi premium (tastatură iluminată şi cititor de amprentă) poate fi utilizat pe post de laptop business.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi, iar pe aceşti bani avem parte de un laptop cu portabilitate bună şi performanţe peste medie.
Din imagine se poate vedea că dispozitivul e unul de culoare albă, producătorul menţionând că e „dreamy white”. Se poate vedea incripţia Harman-Kardon care presupune că aparatul e unul cu un sunet de calitate. Harman-Kardon e un brand care aparţine de Samsung.


Păreri pro şi contra

ASUS VivoBook 15 M513IA are procesor Ryzen 5 4500U cu 6 nuclee capabil în a scoate 11272 puncte la benchmark. Acest lucru îl face similar unui i5 sau i7, dar mai bun pentru că e pe 7 nanometri şi are cip grafic Radeon. În opinia mea, procesoarele AMD sunt superioare celora de la Intel. Dacă e să compar acest procesor AMD cu un i5-10300H din un laptop Asus TUF atunci vedem că e mult superior.
Vine cu Windows 10 preinstalat. E vorba despre varianta Home care e mai bună (din punctul meu de vedere) decât Pro prin faptul că vine cu mai puţine lucruri inutile (virtualizare, subsistem pentru Linux etc).
Ecranul e unul cu ramă subţire numită NanoEdge aşa încât ai impresia că are ecran mai mare, dar e de 15,6 inci. Rezoluţia sa e de 1920×1080 pixeli, iar pentru ca lumina să nu se reflecte are strat anti-glare.
Acest dispozitiv e unul suficient de bun pentru sarcini solicitante, dar şi la sarcini office. Datorită caracteristicilor sale va fi actual şi peste 4-5 ani.

Upgrade la spaţiu sau memorie RAM nu sunt necesare, iar dacă vreţi mai multă stocare atunci puteţi alege un hard extern.