AEG DPE5650G, hotă telescopică cu Glass Out

AEG DPE5650G este un alt model care îl puteți alege dacă vreți să-l incorporați și are o parte telescopică numită Glass Out. După cum se și numește, este vorba de o parte din sticlă transparentă cum vedeam la modele mai vechi, iar rolul său este de a împiedica împrăștierea aburului prin bucătărie. E diferită de altele și dacă nu vă place, puteți alege hotele cu adâncime mult mai mare, la cea de jos este de numai 31 cm, astfel că nu va deranja în caz că nu o veți folosi.

Indiferent cum arată, performanțele pot fi destul de mari și aveți nevoie de o așa hotă dacă vorbim de o bucătărie mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărată?

Nu vorbim de un aparat clasic ieftin, de aceea trebuie subliniate anumite aspecte ale hotei:

  • nivelul de zgomot al hotei este de numai 58 dB, adică este destul de silențioasă.
  • aveți de ales cum doriți să ventilați – evacuare sau recirculare.
  • funcția Turbo este prezentă și la aceasta și devine foarte utilă atunci când gătiți mult pe plită (folosiți mai multe arzătoare), aceasta fiind a patra treaptă, cele mai multe hote având numai 3 trepte.
  • indicatorul pentru înlocuirea filtrului mi se pare destul de important pentru a nu forța hota și astfel vă bucurați zi de zi de un aer cât mai respirabil în bucătărie.
  • debitul mare de aer absorbit poate fi atins în treptele superioară, iar dacă nu aveți nevoie de așa performanțe, atunci vă veți bucura de un nivel de zgomot mult mai redus. Imaginați-vă că acea capacitate maximă de 603 mc/h este ideală pentru încăperi de până la 18-20 mp (în funcție de înălțimea camerei).

Concluzie

AEG DPE5650G se laudă cu clase de eficiență foarte bune, adică are A la consumul de energie, B la iluminare și D la filtrare grăsime. Consider că este loc de mai bine însă poate că nu țineți cont de acestea când căutați hota potrivită. Instalarea ei nu este chiar atât de simplă ca și la altele, însă dacă aveți un soț priceput, nu veți avea probleme. Față de acea de sus, sunt hote care oferă și caracteristica Hob2Hood – AEG DBE5961HG.

Te-ar mai putea interesa