Zanussi ZOCEC2X2, cuptor cu convecție

Un cuptor destul de interesant pentru că oferă niște caracteristici foarte utile, este acest Zanussi ZOCEC2X2. Poate că arată precum un cuptor clasic, însă are caracteristici speciale destul de numeroase și de aceea prețul e și el puțin mai mare, dar nu prea aveți ce să-i reproșați. În primul rând trebuie să menționez faptul că este un cuptor multifuncțional adică oferă mai multe moduri de gătire și se datorează ventilatorului și nu numai.

Prețul aparatului este influențat destul de mult de aceste dotări speciale, însă eu consider că aici vi se oferă strictul necesar și ar trebuie să evitați modelele standard dacă sunteți mai pretențioși. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Specificațiile nu sunt atât de relevante deoarece nu diferă cu mult de la un cuptor la altul, doar că cele cu ventilator au un consum ceva mai mic (dacă vă folosiți de el). Acesta distribuie mai uniform căldura și preparatul va fi gata mai rapid. Volumul nu foarte mare (65 litri) sugerează că nu este vorba de un cuptor foarte performant, dar în acest caz nici nu aveți nevoie de mai mult pentru că nu cred că veți încerca să puneți două tăvi simultan (cum se poate pe Beko BBVM13400XDS pentru că are două ventilatoare și acea tavă specială ce se pune la mijloc).

Accesoriile incluse sunt cele cu care ne-am obișnuit, însă cuptoarele mai scumpe vor avea acel raft telescopic cu care puteți scoate mai ușor tava în afară pentru a verifica starea preparatului.

Autocurățarea este catalitică și aceasta este cea mai populară și eficientă variantă deoarece nu necesită un consum suplimentar pentru arderea grăsimilor. Sunt destul de multe cuptoare care au curățarea hidrolitică, însă la toate poate fi folosit, adică nu vă oprește nimeni să puneți apă în tavă, setați temperatura pentru a o evapora și apoi să curățați mai ușor pereții aparatului.

Concluzie

Dacă nu ați mai avut un astfel de aparat, trebuie să alegeți variante care au convecție dacă vă doriți să gătească excelent, iar Zanussi ZOCEC2X2 are acest mod de gătire.

Te-ar mai putea interesa