Whirlpool WLB8160NE, plită incorporabilă cu Inducție

Plitele electrice pot fi vitroceramice sau cu inducție, însă cele cu inducție sunt cele mai avansate și se poate observa după panoul de control și zonele de gătit. Modelul prezentat se numește Whirlpool WLB8160NE și cred că o să vă placă foarte mult. Dacă ați mai avut o plită electrică, însă nu cu inducție, trebuie să știți că pot fi folosite doar vase din inox (feromagnetice), deoarece încălzire funcționează diferit. Nu se folosește de rezistențe, ci de bobine.

Din imaginea de prezentare se poate vedea că are un panou de control puțin mai complicat însă vă veți obișnui deoarece fiecare zonă are propriu punct de control, dar nu avem slidere pentru alegere treptei dorite (cum are Whirlpool WLS6960BF), ci doar butoane cu +/-. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărată?

Felul cum arată poate fi un criteriu important pentru unii dintre voi, adică cum sunt poziționate zone și panoul de control. Tot mai multe plite vin cu acele zone de gătit flexibile, adică care pot fi folosite împreună. Mă refer la partea din stânga care de cele mai multe ori este așa, în special pentru plitele cu prețuri de peste 1500 RON. Plitele mai accesibile oferă zone de gătit standard și puterea lor poate fi ceva mai mică, iar funcțiile speciale lipsesc. Nu și la aceasta, iar acestea pot fi motive pentru care ar trebui aleasă:

  • PowerManagement – o funcție care limitează puterea maximă  a plitei, pentru ca voi să puteți folosi în același timp și alte aparate cu consum mai mare. După cum bine știți, instalația electrică nu a fost gândită pentru un consum foarte mare, dar și așa poate că nu veți folosi mai multe de 2 arzătoare simultan.
  • încălzire delicată – ideală pentru preparate care trebuie gătite la temperaturi joase. Pictograma pentru aceasta dar și alte funcții utile (păstrare cald, Booster) le veți găsi în dreptul fiecărui punct de control.
  • Flexible Zone – zonele din stânga pot fi folosite împreună sau separat.

Concluzie

Whirlpool WLB8160NE oferă exact ce puteați avea nevoie și chiar mai mult, astfel că nu mai trebuie să vă uitați la serii mult mai scumpe.

Te-ar mai putea interesa