Whirlpool AKZ99480IX, cuptor incorporabil cu autocurățare prin piroliză

Cuptorul incorporabil Whirlpool AKZ99480IX este un model care dorește să impresioneze și se poate vedea după design și tehnologii. Panoul de control este mult diferit de cel standard și nici nu putea fi pentru că oferă numeroase programe și funcții. Acum puteți alege opțiunile dorite cu ajutorul tehnologiei touch, adică puteți găti rapid doar cu câteva selecții, iar funcțiile sunt evidențiate de pictograme care se aprind când sunt active. Mi-aș dori să văd un astfel de panou de control și pe modele mai accesibile, dar și ele trebuie să fie destul de dotate.

Poate că are un preț dublu față de altele însă coace/gătește mult mai bine decât restul și are dotări care chiar merită încercate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Whirlpool AKZ99480IX

Merită sau nu merită cumpărat?

După cum am menționat mai sus, este un cuptor care se controlează diferit, mai ușor aș zice eu. Anumiți producători oferă tehnologii wireless și funcție Smart, adică puteți monitoriza și controla aparatul prin aplicația mobilă, iar multe dintre ele sunt compatibile cu Alexa sau alți asistenți vocali. Nu este cazul aici, dar nici nu ar fi prea de folos deoarece ar presupune să aveți mai tot timpul telefonul după voi.

Cu 6th Sense puteți găti mai ușor, trebuie doar să alegeți programul din stânga (unul dintre cele șase), iar în continuare cuptorul se descurcă singur (setează automat funcțiile și timpul necesar). La Bosch am văzut o caracteristică similară denumită AutoPilot (cum are modelul Bosch HBA5360B0), la care trebuia să alegeți programul și greutatea preparatului.

Cuptoarele clasice nu oferă Ready2Cook (elimină necesitate preîncălzirii cuptorului), dar nici Cook3 (gătiți trei preparate simultan – două feluri principale și un desert).

Concluzie

Sunt destule cuptoare care pot fi alese în acest buget, doar că Whirlpool AKZ99480IX vine cu ceva în plus și nu mă refer doar la cele anterior menționate, ci și la alte funcții. Una dintre acestea care ar trebui să o menționez este autocurățarea pirolitică. Aceasta este cea mai eficientă când vine vorba de întreținerea aparatului, pe când multe alte cuptoare au doar sistem catalitic sau hidrolitic.

Te-ar mai putea interesa