Victus by HP 16-e0026nq, laptop de gaming la preț ok

HP 16-e0026nq este un laptop pentru cei interesați de o bestie de laptop la interior, dar cu aspect de bijuterie/premium la exterior. La interior hardware-ul este de ultimă generație, fiind vorba despre procesor Ryzen 7 5800H, placă video RTX 3050 pentru laptopuri, 16GB și SSD de 512GB. Pe mine mă interesează foarte mult la un laptop să aibă minim ecran cu rezoluție FHD, refresh mare și panel IPS, iar acesta integrează aceste caracteristici plus stratul mat așa încât lumina să nu se reflecte.

Specificațiile duc orice joc, dar nu e neapărat un laptop de gaming, ci un laptop puternic care te va ajuta să-ți termini treaba repede. Poate că prețul pare ceva mai mare decât la alte laptopuri, dar asta e pe bună dreptate întrucât se adresează atât segmentului de mijloc și poate nu că nici nu aveți nevoie de mai mult pentru jocurile care vreți să le încercați. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Dotări sunt excelente: tastatură iluminată, 144Hz, WiFi ax, USB tip C, USB 3.2, Bang & Olufsen și altele. N-aș încerca să măresc memoria RAM pentru că ambele sloturi sunt ocupate și jocurile nu prea cer 32GB RAM.

Pentru achiziția acestui model ar fi că arată bine, că vine cu mulți RAMi, SSD-ul foarte rapid (M.2-urile pot fi și până de 10 ori mai rapide decât un SSD normal) și procesorul excelent. Părerea mea e că la un calculator cea mai importantă piesă e procesorul. Dacă procesorul e slab degeaba ai 8GB RAM… aviz celora care au așteptări de la Ryzen 3 sau 5. Cu un procesor rapid precum acest Ryzen 7 (scoate 21600 puncte la benchmark) o să termini treaba de 2-3 ori mai repede decât cu un i3 sau i5.

Deci, dacă vrei un laptop care să fie la fel de performant precum un desktop, dar să ocupe mai puțin loc și să poată fi cărat într-o geantă atunci acest model HP 16-e0026nq ar fi recomandarea mea. În opinia mea acest notebook o să fie valabil vreo 5-6 ani depinzând pentru ce îl cumperi și te asigur că-ți scoți banii pe el pentru că o să-ți faci treaba mai rapid și cu mai puțini nervi.

Te-ar mai putea interesa