Victus by HP 16-e0024nq, laptop cu mai multă memorie RAM

Pentru persoanele interesate de un laptop de top, adică bun la orice, dar care să nu coste o avere, recomand modelul HP 16-e0024nq. Acesta vine cu procesor Ryzen 7 5800H (Octa Core), 16 giga RAM și placă video RTX 3050. Acestea sunt principalele componente ale acestui laptop, însă și SSD-ul joacă un rol important pentru că face ca transferul datelor să fie foarte rapid.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar voi veți avea aparat care nu doar arată bine, ci care vine cu componente noi și foarte capabile. Din imaginea de alături se poate vedea că este pe albastru și logo-ul este diferit de cel al altor serii.

Merită sau nu merită cumpărat?

Are un ecran de 16,1 inci cu rezoluție 1920×1080 pixeli, iar panelul acestuia e unul IPS care oferă unghiuri de vizualizare extrem de bune. E un display cu tratament de tip anti-glare (mată) așa încât lumina să nu se reflecte.
Procesorul e unul AMD, iar datorită faptului că are 8 nuclee scoate aproape 22000 puncte la Benchmark. Acesta are integrat și un cip grafic Radeon Graphics care va funcționa atunci când nu vă jucați.
Pentru jocuri avansate e dotat cu placă RTX 3050 (oferă Ray Tracing pentru jocuri compatibile), iar aceasta e activată doar în jocuri așa încât consumul de curent să fie redus, iar portabilitatea să fie maximă.
Ca memorie are 16 GB DDR4 și nu cred că veți avea nevoie de mai mult, plus că aceasta este pusă pe două sloturi. Pentru stocare se folosește de un SSD modern în forma M.2, care inițial l-am văzut pe desktopuri.
Nu prea putem vorbi despre portabilitate în cazul unui laptop de gaming, dar modelul acesta are o greutate redusă de 2,4 kilograme.

Concluzie

Puncte forte ale acestui model ar fi designul plăcut, performanțe de gaming bune (configurație nouă), portabilitatea și că are un ecranul cu refresh de 144Hz.

În concluzie, dacă vrei un aparat care să poată rula orice joc la detalii medii, acest model ar fi recomandarea mea. HP e un brand de top, iar modelul 16-e0024nq cred că se încadrează perfect într-un buget mediu, dar nu este singurul laptop din serie (HP 16-e0021nq).

Te-ar mai putea interesa