Victus by HP 16-e0021nq, laptop gândit pentru gaming și nu numai

HP 16-e0021nq este un laptop adresat pasionaților de jocuri, dar care au un buget redus limitat. La interior sunt componente noi pentru a fi cât mai competitiv, dar și pentru că apar modele noi în fiecare lună sau săptămână. Evident că un laptop nu este conceput doar pentru gaming, că doar nu este o consolă. Funcționalitatea este un alt punct forte al unui laptop de gaming, adică are dotări destul e bune.

Modelul acesta de la HP vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar în acești bani primim un notebook performant cu SSD și procesor Ryzen 7 care are in scor de performanță excelent. Din imaginea de alături puteți vedea că are un logo nou și că nu este pe negru, cum vedem la multe laptopuri de gaming, ci e albastru.

 

Merită sau nu merită cumpărat?

Modelul acesta face parte din seria gaming nou numită Victus, și poate că va înlocui treptat pe cea Omen care reprezintă segmentul de top. Alternative la acesta pot fi cele cu configurații Intel, în caz că nu vreți să schimbați anumite preferințe, însă procesoarele AMD folosesc tehnologie mai nouă.
Ecranul e unul dintre cele mai bune pentru că are rezoluție 1920×1080 pixeli, refresh mare (144 Hz) și strat anti-glare. Refreshul mare este foarte important atunci când laptopul poate rula jocuri cu ceva mai multe fps-uri (peste 60 fps).
Pentru stocare beneficiază de SSD, iar memoria RAM e DDR4 la o frecvență mai mare.

Concluzie

Pentru achiziția modelului de față ar fi că nu costă prea mult pentru ce oferă, procesorul rapid, că are placă video ok (RTX 3050 Ti, pe HP VICTUS 16-d0038nq avem varianta non Ti), disponibilitatea Solid State Drive, placa de rețea Gigabit și portabilitatea ok (bateria are o autonomie de circa 3-4 ore… maxim).
Contra ar fi că HP 16-e0021nq nu are Windows preinstalat, dar instalarea sa durează câteva minute datorită SSD-ului.

Brandul HP trebuie să fie în topul preferințelor pentru că a demonstrat și demonstrează că poate oferi soluții avansate. Modelul acesta e o alegere inspirată nu pentru cei în căutarea unui model ieftin, ci pentru cei în căutarea unui PC portabil în care să te poți baza.

Te-ar mai putea interesa