HP VICTUS 16-d0038nq, laptop cu placă video RTX 3050

Modelul HP VICTUS 16-d0038nq este cel mai bun exemplu că un laptop de gaming poate fi la fel de portabil ca și unul clasic (2.4 kg). O portabilitate mai bună se datorează componentelor mai compacte și integrate, dar și materialelor mai bune. Bineînțeles, există variante de laptopuri care au SSD de tip M.2 și un HDD, iar acel SSD e doar o plăcuță (ca și cea RAM). Există serii apropiate de aceasta și care cred că v-ar interesa un model cum e cel de jos.

Alternativele sunt multe dacă vă interesează mai multe categorii de laptopuri sau chiar un HP 16-d0040nq, doar că unul de gaming poate fi folosit pentru orice pentru că e foarte performant și dotat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesoarele pe 10 nm de la Intel sunt destul de avansate iar Core i5-11400H este de ajuns, astfel că nu veți avea nevoie de un Core i7 (8 nuclee). E suficient să fie un model mai nou, iar eficiența energetică nu prea interesează la astfel de laptopuri. Procesoarele cu consum redus sunt cele de tip U și care nu le recomand celor pasionați de jocuri. Pentru a viziona filme le recomand conectarea unui televizor la laptop cu ajutorul unui cablu HDMI. Unele laptopuri mult mai scumpe vin cu DisplayPort pentru a putea folosi un monitor 4K, adică unul profesional pentru editare de poze sau clipuri.

Un laptop trebuie să fie destul de dotat și porturile să fie cât mai diversificate, ca să nu simțiți lipsa vechiului laptop sau PC. Tastatura iluminată e o dotare standard pe laptopuri de gaming, însă poate fi de tip RGB.

Concluzie

Nu prea ai ce să-i reproșezi, adică vine cu suficientă memorie RAM, un SSD generos, greutate foarte scăzută, tastatură iluminată, performanțe acceptabile, fiabilitate și arată bine. HP 16-d0038nq poate fi un bun desktop replacement doar că nu oferă un ecran foarte mare. Poate că un desktop pare a fi mai atractiv deoarece performanțele sunt puțin mai mari, doar că acel desktop are nevoie de un monitor și un model dintr- o serie de gaming (cu refresh mare) nu e chiar atât de ieftin.

Te-ar mai putea interesa