Toshiba TW-BL70A2, mașină de spălat rufe Clasa B ieftină

Toshiba TW-BL70A2 este una dintre cele mai accesibile soluții oferite de acest brand și care face parte din cea mai recentă generație. Poate că pentru unii nu este o soluții accesibilă, însă trebuie să luăm în calcul clasa energetică foarte bună – B. Aceasta reflectă consumul scăzut al aparatului, iar după noile cerințe europene, consumul este raportat la 100 de spălări. În cazul de față vorbim de un consum de numai 49 kWh la 100 de spălat, deci cam cât ați și consuma pe an. Nu cred că veți spăla de mai multe ori pe săptămână (2 ori), dar consumul poate fi influențat și de programul ales. În general programele scurte au cel mai mare consum, adică alegeți pe cel Eco, chiar dacă durează mai mult.

Chiar dacă toate modelele recent lansate arată la fel, sunt diferențe la specificații (capacitate de încărcare, centrifugare și clasă energetică). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărată?

Ținând cont că varianta de sus are o capacitate de 6 kg, aș putea spune că se adresează unei familii cu cel mult 3 membri. Evident că poate fi folosită și de familii mai numeroase însă asta ar presupune să spălați aproape zilnic. Deci, mai degrabă ați alege un care spală până la 9 kg de rufe, că și așa nu toate programele suportă o așa capacitate (Toshiba TW-BL100A4 este o recomandare).

Chiar dacă unele specificații diferă, acele caracteristici speciale caracteristice seriei nu lipsesc. Mă refer la UFB (Ultra Fine Bubble – spălare în profunzime cu ajutorul bulelor), WiFi (control de la distanță) și Steam Wash (spălare cu abur pentru îndepărtarea bacteriilor). La acestea se mai adaugă câteva funcții utile, iar eu amintesc doar două: amânare final și adăugare haine.

Concluzie

Toshiba TW-BL70A2 spală bine și cu un consum redus de energie, excelează și la capitolele funcționalitate, fiabilitate și eleganță. Aveți de ales între câteva modele care au fost lansate împreună, nu aș recomanda ca alternativă alt brand deoarece vorbim de calitate japoneză și de eficiență superioară. Chiar dacă nu are clasa energetică A, diferența între două clase succesive nu este atât de mare.

Te-ar mai putea interesa